StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим можна заточити сапку: простий спосіб, який виручить кожного дачника

28 березня 2024, 12:19
Якщо вам потрібна точилка для сапок, а болгарки або лещат немає під рукою, можна легко впоратися і за допомогою простого точильного каменю для кухонних ножів.
Тягни.
Правильний кут заточування сапки - 3-4 міліметри / Скріншот YouTube

Дачникам добре відомо, наскільки незамінна сапка, коли потрібно щось робити на городі. Вона потрібна, щоб розпушувати ґрунт, полоти бур'яни, підгортати посадку, закладати добриво в ґрунт і виконувати інші роботи. Проблема в тому, що вона швидко затуплюється, і тоді виникає питання, що необхідно використовувати для заточування інструменту, такого як сапка. Ми розповімо вам про цікавий та ефективний спосіб.

У своєму YouTube-каналі блогер Богдан Рибак поділився способом, як правильно і добре заточити сапку, щоб нею можна було працювати на городі, і не хвилюватися через те, що вона знову затупилася.

Як заточити сапку в домашніх умовах

Підготуйте точильний камінь і відро з водою

Цей спосіб допоможе вам, якщо немає під руками болгарки або лещат. Знадобляться відро води, точильний камінь і сама сапка. Замочуємо брусок на 5 хвилин у воді, змочуємо саму сапку, і можна приступати до процедури.

Точимо сапку об точильний камінь

Якщо ніж зазвичай заточується з двох боків, то сапа точиться лише із зовнішнього боку. Розстеляємо на стіл ганчірку, кладемо туди точильний камінь, змочуємо водою саму сапку і починаємо точити.

Точимо різними рухами: зверху-вниз, круговими, справа наліво, зліва направо. Кут заточки має бути приблизно 3-4 міліметри. Більше не треба, інакше сапка швидше затуплюватиметься.

Час від часу миємо точильний камінь і саме лезо сапки. Якщо камінь не мити, він теж затупиться і швидко зноситься.

Заточується приблизно від 3 до 5 міліметрів. Що більший кут заточування, то швидше затуплюватиметься сапка. Коротше, 3-4 мм, більше не потрібно.

Чистимо лезо сапки від задирок

Під час заточування на внутрішньому боці утворюються задирки - їх слід зачистити каменем, рухами вниз. Тоді ваша сапка стане гострою.

Таким чином, вам вдасться добре наточити сапку. Потрібно не забувати помити сапку і точильний камінь у воді та витерти їх сухою ганчіркою.

Дивіться відео, як правильно заточити сапку:

Для чого потрібні лайфхаки?

Лайфхак – (англ . life hack) – проста хитрість або корисна порада, яка допомагає вирішити будь-яку проблему. У Oxford Dictionaries Online ще в 2011 році додали слово "лайфхак" і дали йому таке визначення: стратегія або технологія, що застосовується для більш ефективного управління разовими або щоденними справами.

Лайфхаки можна частину зустріти в Інтернеті, вони публікуються як текст, інфографіка, зображення або відеоконтент. Прості поради допомагають економити час, гроші і спрощують вирішення повсякденних побутових і робочих завдань, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти