StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Будуть свіжі овочі весь рік: кухар поділився секретом, як можна заморозити кабачки

9 липня 2024, 18:49оновлено 12 липня, 17:09
3612
Такий спосіб дуже простий, він не вимагає багато часу і зусиль – зате взимку можна буде готувати страви зі свіжих кабачків.
Кабачки
Як можна заморозити кабачки/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Літо – це прекрасна пора для того, щоб насолоджуватися свіжими фруктами та овочами і приготовленими з них стравами. Але є способи, які допоможуть зберегти такі плоди надовго, щоб мати змогу споживати їх навіть у холодну пору року. Серед таких способів – заморожування. Таким чином можна зберегти фрукти та овочі на зиму, максимально зберігаючи у них вітаміни.

Радимо також прочитати матеріал: Помідори будуть солодкі, як мед: чим потрібно підживлювати плоди

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, як заготовити кабачки на зиму і яким чином їх можна заморозити.

відео дня

За словами Клопотенка, заморожувати можна практично все, але не завжди це потрібно. Деякі плоди можна знайти на полицях магазинів весь рік, наприклад, банани. А деякі овочі та фрукти краще не заморожувати взагалі, наприклад, огірки чи кавун, адже в них міститься багато води, і після розморожування вони будуть не смачними й не триматимуть форму.

Як можна заморозити кабачки

Щоб заморозити кабачки, їх потрібно нарізати кружальцями або смужками. Після цього треба обдати їх окропом, перекласти у крижану воду і просушити. Лише після цих кількох кроків можна відправляти кабачки у морозильну камеру.

Клопотенко наголосив, що для правильної заморозки більшість овочів перед цим потрібно поміщати на трішки в окріп. Це допоможе овочам зберегти ідеальний колір і максимум корисних речовин і вітамінів. Після обдавання окропом плоди потрібно просушувати, і лише тоді класти у заморозку.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти