StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ананаси за космічною ціною: чому в Італії ненавидять гавайську піцу

9 вересня 2024, 15:46оновлено 10 вересня, 12:44
389
Через ненависть до піци з ананасами, яка руйнує традиції, італійці поставили на цю страву захмарні цінники.
Гавайская пицца, повар
Гавайська піца доводить до сказу італійців / Колаж: Главред, фото: pixabay, скрін з відео

Італійці відомі своїм запальним характером та любов'ю до традицій. Улюблена для багатьох гавайська піца для них є ударом нижче пояса, через що в Італії вирішили у 10 разів підвищити на неї ціну.

Якщо ви любите дізнаватися про особливості різних народів, вас може зацікавити: змушує німців шаленіти: чому в Німеччині не можна казати "Ja Ja" - що це означає.

Як пише Bild, хоча піца є традиційною стравою і справжньою гордістю Італії, саме гавайський її варіант з ананасами викликає відразу у жителів країни. Нещодавно ця піца увійшла в список найгірших піц італійської сільськогосподарської асоціації Coldiretti.

відео дня

Більше того, одна з туристок, яка відвідала Італію, опублікувала відео з одного з ресторанів, де придумали поставити на гавайську піцу ціну в 10 разів вищу у порівнянні з іншими позиціями в меню. За ананаси в піці вимагають 100 євро. Таку невиправдано високу вартість називають "компенсацією італійським кухарям за приготування чужорідної їжі".

То чому італійці так недолюблюють ананаси в піці? Справа в тому, що для них піца – це не просто їжа, а частина їхньої культурної ідентичності. А будь-які спроби змінити традиційні рецепти, особливо настільки радикальним чином, сприймаються як неповага до їхнього культурного коріння. Придумали гавайський рецепт піци у 1962 році в Канаді, що явно не сподобалось італійцям.

Що відомо про Bild?

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Інші новини про їжу, які можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти