StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому коробка для піци квадратна, а піца кругла: ще й нарізають трикутниками

26 березня 2024, 10:34оновлено 27 березня, 12:51
Вибір між круглою і квадратною коробкою залежить від різних чинників, і кожна з них має свої переваги.
Чому коробка для піци квадратна, а піца кругла
Чому коробка для піци квадратна, а піца кругла / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Усі ми куштували піцу, але майже жодного разу не замислювалися, чому вона кругла, а коробки, в яких їх продають, роблять квадратними.

Також раніше ми писали, для чого потрібні пластикові "стільці" в піці: чоловік приголомшив відповіддю. Він розповів, для чого потрібен білий пластиковий табурет у коробках для піци і як його можна використовувати.

Виявляється, цьому є розумні пояснення, пишуть експерти з evopack.

відео дня

Чому піцу нарізають трикутником?

Тут усе просто - трикутні шматочки піци легше брати в руки. Крім того, всім дістаються однакові частини начинки, а піца не розвалюється в процесі і її зручно їсти або згорнути човником.

Чому коробка для піци квадратна, а піца кругла?

Багатьом може здатися, що для круглої піци логічніше використовувати таку ж круглу коробку. Однак на практиці це не завжди так. Ось чому:

  • Виробництво: Квадратні коробки простіше, швидше і дешевше виготовляти. Процес повністю автоматизований і не потребує специфічного налаштування обладнання. Для круглих коробок потрібно більше деталей та інша технологія загинання бортів. По суті, кожну круглу коробку потрібно робити окремо, тоді як квадратну можна правильно розкроїти і скласти.
  • Транспортування: Квадратні коробки зручніше транспортувати. Вони утворюють більш стійку стопку, яка не падає і не перевертається.
  • Виймання піци: Виймання піци з квадратної коробки простіше. Вільний простір між піцою і бортами дає змогу спритно орудувати лопаткою або руками.

Якою має бути коробка для піци?

У коробці для піци обов'язково має бути вентиляція, як і для всіх продуктів, які упаковуються гарячими. Інакше всередині буде накопичуватися конденсат, а коробка і піца просто деформуються і розмокнуть.

Сам картон має бути міцним і міцним, щоб витримувати вагу і температуру піци. І щоб при цьому її можна було взяти, не обпалюючи руки. Найкраще зарекомендував себе гофрокартон, який чудово підходить для пакування харчових продуктів загалом.

  • Збереження тепла і свіжості: У квадратній коробці залишається невеликий повітряний прошарок, що допомагає піці залишатися теплою і свіжою довше.
  • Упаковка: Звичайну коробку простіше запакувати так, щоб вона точно не відкрилася. Більшість упаковок для піци - це одна цілісна деталь. Кришка відкидається на одну зі сторін, а в закритому вигляді підклеюється стрічкою. Квадратні коробки з картонними замками також забезпечують зручність.
  • Маркетинг: Квадратні коробки мають більший вигляд зовні, а їжа в них - більший зсередини. До того ж на них зручно розміщувати брендування.

Таким чином, вибір між круглою та квадратною коробкою залежить від різних факторів, і кожна з них має свої переваги.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти