StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

5 рослин, які не можна садити поряд з огірками: знищать весь урожай

12 березня 2024, 18:13оновлено 13 березня, 10:43
Деякі рослини можуть серйозно нашкодити огіркам, тому садити їх поруч не рекомендується.
Женщина, огурцы
5 рослин, які не можна садити поряд з огірками/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Усім господарям без сумніву хочеться зібрати зі своїх грядок якнайкращий урожай. Але не усім відомо, що деякі домашні рослини не варто садити поруч, адже нічим хорошим таке сусідство не завершиться. Зокрема, не зайвим буде знати, що не можна садити поряд з огірками, адже огірки є досить вибагливими і потребують особливого догляду для хорошого урожаю.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Найкраща перевірка уважності: потрібно за 9 секунд знайти пташку на дереві

Досвідчені дачники нерідко помічають, що поряд з одними рослинами огірки ростуть краще і дають гарний урожай, а поруч з іншими – часто хворіють і загалом не дуже добре себе почувають. Тому, щоб уникнути цілої низки проблем з цією рослиною у процесі її вирощування, краще наперед потурбуватися про те, чи комфортно огіркам буде поруч зі своїми "сусідами по грядці".

відео дня

1. Кабачки

Гіршого сусіда для огірків і не придумаєш. Обидві рослини належать до одного сімейства – гарбузових. Тому під час цвітіння вони можуть перехрещуватися, що у свою чергу спричинить зменшення кількості плодів і погіршить посівний матеріал. Також вони хворіють однаковими хворобами і можуть передавати ці хвороби один одному. Крім цього, вони витягують з ґрунту однакові мінерали і поживні речовини. Тому кабачок, який має більш розвинену кореневу систему, може заважати росту огірка.

2. Картопля

Картопля теж є не дуже хорошим сусідом для огірків. Обидві рослини схильні до фітофтори, тому, якщо захворію один із цих видів домашніх рослин, то хворобу може підхопити й інший. Крім цього, доведеться бути дуже обережними під час оброблення картоплі від шкідників, щоб шкідливі речовини не потрапили на ділянку, де ростуть огірки.

3. Цибуля та часник

Обидві ці рослини можуть допомогти у захисті огірків від різних хвороб, наприклад, кутастої плямистості та бактеріозу. Також запах цих рослим може відлякувати різних шкідників. Проте і цибуля, і часник пригнічують ріст огірків. Тому садити їх поруч не бажано, хіба що на відстані 50 сантиметрів і більше.

4. Гарбуз

Як і огірки, ця культура належить до сімейства гарбузових. Тому садити їх поруч не рекомендується. По-перше, вони будуть витягувати з ґрунту одні й ті ж самі поживні речовини, по-друге, можуть хворіти тими ж самими хворобами. Також біля огірків не варто садити кавуни та дині.

5. Ароматні трави

Не варто садити поруч з огірками таку зелень, як базилік, кінза чи материнка. Ці рослини здатні погано впливати на ріст пагонів огірка, а також можуть змінити смак плодів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти