StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке сьогодні свято і в кого День ангела 29 травня

29 травня 2023, 04:00оновлено 30 травня 2023, 06:57
Ми розповімо, кому присвячений день ангела 29 травня і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.
Хто святкує День ангела 29 травня і яке сьогодні свято
Хто святкує День ангела 29 травня і яке сьогодні свято / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Сьогодні, 29 травня, багато людей у всьому світі відзначають особливий день - день ангела. Але це не єдине свято, яке заслуговує на увагу. Давайте розберемося, кому присвячений день ангела і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.

Яке свято 29 травня

29 травня відзначається Всесвітній день здорового травлення, який обраний невипадково в пам'ять про прийняття Статуту Всесвітньої організації гастроентерологів в 1958 році. Це свято спрямоване на привернення уваги громадськості до поширеності захворювань шлунково-кишкового тракту, їх симптомів, методів діагностики, лікування та профілактики.

Також 29 травня, відзначається Міжнародний день миротворців ООН, заснований у 2002 році з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. У цей день проводяться різноманітні тематичні заходи, присвячені місії миротворців і специфіці їх взаємодії з конфліктуючими сторонами.

відео дня

Сучасні миротворчі операції вже не обмежуються простим збройним втручанням третьої сторони в конфлікт. Сьогодні фахівці цього напрямку беруть участь у складних багатокомпонентних операціях, що включають припинення вогню та забезпечення всебічної підтримки держав у процесі встановлення мирного життя.

Яке церковне свято 29 травня?

29 травня - день пам'яті Преподобного Феодора. Преподобний Феодор освячений названий "освяченим" тому, що став першим зі свого монастиря, кого висвятили в сан священика. Преподобний Феодор народився в Єгипті в забезпеченій родині.

Батьки преподобного з дитинства виховували сина в християнській вірі. Уже в ранньому віці Святий проявив своє прагнення до життя ченця.

Хто народився 29 травня?

У цей день народилися Блейз Бейлі, британський музикант, автор пісень, колишній фронтмен групи "Iron Maiden". Ноель Галлахер, англійський музикант, співак, гітарист і головний автор пісень британської рок-групи "Oasis", Теодор жвавий, український мандрівник, в 2001 р.поодинці перетнув Атлантику на весловому човні, Роберто Ді Маттео, Швейцарський та італійський футболіст, тренер.

День ангела 29 травня (іменини)

29 травня іменини у Єфремів, Модестів, Олександрів, Аркадіїв, Георгіїв, Єгорів, Лаврентіїв, Миколаїв, Петрів, Теодорів, Федорів, Муз.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти