StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Католицьке Різдво 2020: скільки днів святкуватиме Україна

22 грудня 2020, 12:27
Українців чекає довгий уїк-енд у грудні.
Католицьке Різдво 2020 - коли й які вихідні будуть в Україні
Католицьке Різдво 2020 - коли й які вихідні будуть в Україні / 1zoom.ru

Вихідні в грудні 2020 Україна доповнила додатковим днем за рахунок святкування Різдва католицького. У результаті замість звичних восьми вихідних по суботах і неділях – усього українці отримали дев'ять днів офіційного відпочинку в останній місяць зими.

Дата католицького Різдва 2020 така ж, як була в минулому році, і буде в наступному – 25 грудня. Але особливістю Різдва цього року є те, що випало воно на п'ятницю. Тобто на католицьке Різдво 2020 вихідний в Україні буде довгим: відпочивати вся країна буде три дні поспіль. Але відпочивати - вдома.

читайте такожУкраїна назвала офіційні вихідні: календар на 2021 зі святковими днямиНагадаємо, влада готує локдаун в Україні. Орієнтовно тотальний карантин буде або в грудні 2020, або почнеться з 2 січня. З іншого боку, джерело в партії Слуга народу заявило, що в Кабміні вже погодили питання посилення карантину. Орієнтовні терміни – з 23 грудня по 15 січня.

До слова, православне Різдво 2021 Україна відзначає 7 січня. У цього торжества дата святкування теж фіксована.

І не варто забувати, що в грудні Україна відзначає День святого Миколая Чудотворця. У 2020 році він випав на суботу, тому у людей буде більше можливостей відзначити свято в колі сім'ї або друзів.

Раніше ми опублікували православний календар на грудень 2020: День Миколи, Катерини та Андрія. Календар церковних свят на грудень 2020 - це насамперед свята новорічного циклу.

читайте такожКатолицьке Різдво 2020 – щирі вітання і красиві картинки

Католицьке Різдво - традиції

Католики починають відзначати Різдво ще з вечора 24 грудня. Тобто у них, як і у православних, є свій Різдвяний Святвечір і свята вечеря, коли за стіл прийнято сідати лише після появи на небі першої зірки.

У Святвечір на стіл подають лише пісні страви, а ось 25 грудня – вже запечену індичку або качку, дехто – свинину, імбирну випічку тощо.

Подарунки на Різдво у католиків прийнято складати не тільки під ялинкою, але і в спеціальних шкарпетках над каміном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти