StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке сьогодні свято і у кого День ангела 31 травня

31 травня 2023, 04:00
Ми розповімо, кому присвячений день ангела 31 травня і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 31 Травня
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 31 Травня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

31 травня - день, коли багато людей по всьому світу відзначають свій день ангела, особливе свято, яке пов'язує людей з їх небесними покровителями. Дізнайтеся, кому сьогодні дістається особлива частка Небесної магії і які традиції супроводжують цей день.

Яке свято 31 травня

У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) офіційно заснувала 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No Tobacco Day), який сьогодні є одним з міжнародних днів ООН.

Щороку ВООЗ і його партнери по всьому світу відзначають цей день з метою звернення уваги на небезпеку вживання тютюну і пасивного куріння, а також інформування про шкідливі і смертельні наслідки, пов'язані з ними. Вони закликають держави впроваджувати ефективні політики щодо зниження споживання тютюну в будь-якій формі і забезпечення захисту здоров'я нинішнього і майбутніх поколінь.

відео дня

Метою Всесвітнього дня без тютюну є не тільки боротьба з руйнівними наслідками для здоров'я, але також і з соціальними, екологічними та економічними проблемами, пов'язаними з тютюнопалінням і тютюновим димом. Незважаючи на настання 21 століття, проблема тютюнопаління залишається актуальною і вимагає подальшої боротьби.

Паралельно з Всесвітнім днем без тютюну, 31 травня також відзначається Всесвітній день блондинок. Це свято було ініційоване блондинками-адвокатесами в США, які зіткнулися з дискримінацією і стереотипами, пов'язаними з їх світлим волоссям. На знак протесту і боротьби за рівноправність, блондинки вирішили встановити своє власне свято, яке сьогодні відзначається в різних країнах парадами і конкурсами красунь.

Таким чином, 31 Травня є днем, коли весь світ звертає увагу на боротьбу з тютюнопалінням і визнає важливість поваги і рівності незалежно від кольору волосся.

Яке церковне свято 31 травня?

За православним, церковним календарем 31 травня шанують мученика Феодота Анкірського і сім дів мучениць: Олександру, Текусу, Клавдію, Фаїну, Євфрасію, Матрону і Іулію.

Святий Феодот жив в III столітті в місті Анкірі Галатійської області. Він вів благочестиве християнське життя, був одружений і мав свій готель. Коли за часів правління імператора Діоклетіана, затятого гонителя християн, настав голод, Феодот в своєму готелі організував притулок християнам, годував їх і приховував від язичників.

Хто народився 31 травня?

30 травня народилися: Леонід Махновець, український літературознавець, історик, археолог, перекладач, бібліограф. Клінт Іствуд, американський актор, режисер, лауреат премії "Оскар". Кононенко Петро Петрович-вчений-українознавець і громадський діяч. Георгій Бурков, радянський актор театру і кіно ("Іронія долі, або з легким паром").

День ангела 31 травня (іменини)

У цей день іменини святкують Богдан, Олександра, Клавдія, Фаїна, Юлія, Андрій, Денис, Петро, Павло, Христина, Семен, Михайло, Іраклій і Давид.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти