StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яке сьогодні свято і у кого День ангела 3 червня

3 червня 2023, 04:00
Ми розповімо, кому присвячений день ангела 3 червня і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 3 червня
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 3 червня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Ми розповімо, яке свято 3 червня 2023 року. Також в цей день народилося чимало відомих людей, а деяких слід привітати з іменинами.

Яке свято 3 червня

Всесвітній день велосипеда, створений соціологом Лешеком Сибільським і його студентами, став ініціативою, спрямованою на привернення уваги суспільства до значущості велосипеда не тільки як засобу поліпшення фізичного і психічного здоров'я, а й на формування культури велосипедного руху і підвищення безпеки на дорогах.

Ця ініціатива знайшла підтримку в 56 країнах, і організація Об'єднаних Націй закликала держави приділити належну увагу велосипеду у своїх стратегіях розвитку регіонів. Важливість забезпечення безпеки та захисту як пішоходів, так і велосипедистів була підкреслена в їх резолюції.

Варто відзначити, що найбільшою популярністю велосипеди користуються в Нідерландах - ними користується 90% населення. Данія слідує за ними, де понад 80% людей віддають перевагу велосипедам. На третьому місці розташовується Німеччина, де на велосипедах пересуваються понад 75% населення.

Яке церковне свято 3 червня?

Народне свято Оленин день відзначається 3 червня. У православ'ї це дата вшанування пам'яті святої рівноапостольної Олени Константинопольської, цариці.

Рівноапостольної святу Олену називають за подвиги перед Церквою і зведення християнської релігії в статус державної. Православні хроніки стверджують, що цариця Олена знайшла Животворящий Хрест Господній (на якому був розіп'ятий Ісус Христос) і біля місця здобуття побудувала храми і церкви.

Хто народився 3 червня?

3 червня народилися: Сергій Ребров, український футболіст, Рафаель Надаль, іспанський тенісист, Ален Рене, французький кінорежисер, Бурденко Микола Нилович, видатний хірург українського походження, один з основоположників нейрохірургії, перший президент Академії медичних наук СРСР.

День ангела 3 червня (іменини)

У цей день іменини святкують Олена, Касьян, Кирило, Костянтин, Михайло, Федір Ярослав.

Дивіться відео про те, як ми будемо відзначати свята за новим графіком:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти