StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 6 квітня: що заборонено робити у поминальну суботу

5 квітня 2024, 12:20оновлено 5 квітня, 13:30
Главред детально розповість, яке релігійне свято 6 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 6 квітня: що заборонено робити у поминальну суботу
Що потрібно робити у поминальну суботу / колаж: Главред, фото: pomisna.info, УНІАН

6 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день святого Євтихія, архієпископа Константинопольського та поминальну суботу третьої седмиці Великого посту.

Вам також може бути цікаво: Гороскоп на завтра 6 квітня: Козерогам - час позбутись залежності, Терезам - флірт.

відео дня

Яке свято 6 квітня

В Україні та світі 6 квітня відзначають такі свята:

  • День робітника слідчих органів
  • Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку
  • Всесвітній день настільного тенісу

Церковне свято 6 квітня

За новим церковним календарем, 6 квітня в Україні відзначають день святого Євтихія, архієпископа Константинопольського та поминальну суботу третьої седмиці Великого посту.

Відомо, що святитель Євтихій, архієпископ Константинопольський, народився в селищі "Божественне", у Фригійській області. Його батько Олександр був воїном, а мати Сінесія була дочкою священика Ісихія. Святий Євтихій отримав початкову освіту і християнське виховання від свого діда-священика. Юнак досяг успіху у вивченні наук і зрозумів, що людська мудрість - ніщо перед вченням Божественного Одкровення. Він присвятив себе чернечому життю.

Пізніше, святитель лагідно переносив вигнання, перебував в монастирі в пості і молитві і зробив багато чудес і зцілень. Під час нападу персів на Амасію за вказівкою святителя з монастирських житниць давали зерно голодуючим, причому запаси зерна в обителі за його молитвами не закінчувались. Святитель Євтихій отримав від Бога дар пророцтва.

Також 6 квітня 2024 року відбувається батьківська субота третьої седмиці Великого посту. Це особливий поминальний день у церкві, коли моляться за упокій померлих родичів і близьких.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 6 квітня

  • В народі вважаються, що у цей день вагітним не модна ходити з розпущеним волоссям, адже вірили, що тоді пологи будуть важкими.
  • Також у цей день, щоб не накликати на родину страшну біду, не можна давати обіцянки, особливо ті, які ви не зможете виконати.

Іменини 6 квітня

6 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Іван, Григорій, Павло, Севастьян, Петро, Яків.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти