StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 3 липня: що не можна робити у цей день

2 липня 2024, 10:47
249
Що не можна робити у церковні свята - Главред зібрав корисну інформацію про релігійне свято, яке відзначають 3 липня.
Церковне свято 3 липня: що не можна робити у цей день
Що не можна робити 3 липня / колаж: Главред, фото: pomisna.info

Свято 3 липня має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити на мученика Якинта, преподобних Анатоліїв, затворників Києво-печерських.

Які свята 3 липня

В Україні та світі 3 липня відзначають такі свята:

відео дня
  • Всесвітній день без поліетиленових пакетів
  • День зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України
  • День непокори

Церковне свято 3 липня

За новим церковним календарем, 3 липня в Україні відзначають день мученика Якинта, преподобних Анатоліїв, затворників Києво-печерських.

Відомо, що Якинт народився у ІІІ столітті у місті Кесарія Каппадокійська, теперішня територія Туреччини. Він із дитинства вирізнявся від однолітків своїми високими моральними чеснотами та міцною вірою у Христа.

Однак, у час правління імператора Траяна почалися жорстокі гоніння на християн. Він віддав наказ, щоб всіх, хто відмовлявся відректись християнства піддавали жорстоким тортурам та стратам. За це святого Якинта заарештували і піддали страшним тортурам. Його кинули до в'язниці та довго і жорстоко мучили. Якинт залишався вірним своїй вірі і витримав всі тортури. Він помер у в'язниці від сильного виснаження та голоду.

Відомо, що Святий Якинт зарахований до лику мучеників і шанується у православній церкві. На іконах його часто зображають як молодого чоловіка у військовому одязі.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити 3 липня

  • В народі вважається, що у цей день не можна робити ніякі захисні амулети. Наші предки вірили, якщо зробити їх у цей день, то вони навпаки прикличуть нечисту силу.
  • Вважається, що у цей день не варто починати нові справи чи планувати переїзд, адже можуть спіткати невдачі.
  • У цей день, 3 линя, категорично вбивати павуків, адже це страшний гріх.

День Ангела 3 липня

3 липня свої іменини відзначають власники таких імен як Олександр, Анатолій, Антон, Василь, Георгій, Демид, Іван, Костянтин, Марк, Михайло, Родіон, Фома.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти