StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

В Одеській області стався спалах небезпечного вірусу

14 лютого 2021, 18:33оновлено 15 лютого 2021, 14:26
Через спалах вірусного гепатиту захворіли 15 дітей і дорослий.
Лікарня
Діти захворіли на гепатит А / pixabay

В Одеській області вірусним гепатитом А захворіли 15 дітей і дорослий. За повідомленням Державної служби України з надзвичайних ситуацій, всі вони живуть в одному приватному будинку.

"13 лютого в м. Роздільна по вул. Лисенка, 2А в приватному житловому будинку підтверджено захворювання вірусним гепатитом А у 16 осіб, з них 15 дітей (1 дитина усиновлена, 14 дітей взяті під опіку)", — зазначено в повідомленні.

Як уточнюють рятувальники, в осередку захворювання проводять комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів.

Головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров розповів, що в дитячому будинку сімейного типу у всіх пацієнтів діагноз гепатит А підтвердився в результаті аналізів, перевірених в лабораторних центрах Міністерства охорони здоров'я в Одеській області.

читайте такожУкраїна введе нове обов'язкове щеплення від небезпечної інфекції

Троє інфікованих були госпіталізовані в інфекційне відділення місцевої лікарні. Хвороба у них протікає в легкій формі.

Санлікар уточнив, що першого пацієнта з гепатитом виявили ще 21 січня. Після цього фахівці лабораторного центру взяли аналізи у хворих і людей, які з ними контактували. Також вони перевірили умови проживання в дитбудинку.

"Перевірили стан питної води. Найчастіше спалахи гепатиту починаються через неї. Але за всіма показниками вода в нормі, тому причина захворювання поки не встановлена", - заявив Гончаров, пише Думський.

Як раніше повідомляв Главред:

Гепатит А

Це захворювання печінки, викликане вірусом. На відміну від гепатитів В і С, гепатит А не провокує розвиток хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я майже всі люди, уражені гепатитом А, повністю одужують і у них формується довічний імунітет до хвороби.

Гепатит А найчастіше передається фекально-оральним шляхом.

У домашніх умовах гепатит А найчастіше передається через брудні руки, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім'ї. Тому гепатит А часто називають хворобою брудних рук. Вірус гепатиту А також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною.

Найчастіше симптоми гепатиту А-підвищена температура, слабкість, відсутність апетиту, діарея, блювота, неприємні відчуття в животі, потемніла сеча, пожовтіння шкіри і білків очей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти