StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Терапія кіньми: як тварини допомагають від стресу і аутизму

24 лютого 2021, 21:09
Послуги з лікування кіньми поділяються на три широкі категорії: терапія, навчання з використанням коней і верхова їзда.
коня
Послуги з лікування кіньми діляться на три широкі категорії: терапія, навчання з використанням коней і верхова їзда / УНІАН

Тваринна терапія зазвичай викликає в пам'яті образи кішок і собак, але терапія з використанням тварин виходить за рамки домашніх тварин.

Зокрема, існує терапія з використанням коней (EAT), і її ідея проста: люди різного віку з різними здібностями можуть отримати користь від терапевтичної роботи з кіньми.

Послуги з лікування кіньми поділяються на три широкі категорії: терапія, навчання з використанням коней і верхова їзда, включаючи терапевтичну і адаптивну їзду, або рекреаційну їзду для людей з особливими потребами, пише Insider.

читайте такожКомаровський назвав небезпечним популярний народний метод лікування застуди

Що таке іпотерапія?

Терапія з використанням коней буває різних видів, від професійної та фізіотерапії до психологічного консультування. Ці послуги надаються ліцензованими професіоналами, які включають коней у свої плани лікування.

Наприклад, терапевти можуть використовувати природні рухи та відгуки коней як інструменти фізіотерапії. Крім переваг навчання верхової їзди, в якості варіантів лікування психічного здоров'я можуть бути запропоновані заняття, пов'язані з верховою їздою, такі як догляд, прив'язка, годування і напування, а також підстилка або догляд за сідлами.

Кейтлін Пітерс, доктор філософії, ерготерапевт і науковий співробітник Центру коней Темпл Грандін при Університеті штату Колорадо, проводить трудотерапію c допомогою коней. Пітерс також використовує в своїй роботі адаптивну їзду, форму терапії за участю коней, відому як" іпотерапія", яка являє собою будь-яку фізичну, професійну або мовну терапію патології, що проводиться в присутності коней.

У своєму дослідженні трудотерапії, присвяченому молоді з аутизмом, Петерс використовує" упорядкування " дій, що складаються з декількох етапів, таких як навчання тому, як сісти в сідло на коня. "Або, якщо я працюю над дрібною моторикою, то допомогти з пряжками на сідлі-відмінне заняття", - каже вона.

У мовній та мовній терапії в середовищі коней Верхова їзда на конях може допомогти пацієнтам навчитися контролювати дихання. Наприклад, у фізіотерапії пацієнти з церебральним паралічем можуть кататися на конях, щоб поліпшити свою рівновагу і поставу.

Що стосується того, для кого найкраще підходить терапія з використанням коней, Петерс каже, що досліджень з цієї теми поки мало.

"Я скажу, що з мого досвіду, було кілька моїх клієнтів, які спочатку дуже насторожено ставилися до коней", - каже вона, але часто"діти дійсно навчаться любити їх".

Стани, при яких може допомогти терапія кіньми

Терапія з використанням коней доповнює інші більш традиційні форми терапії. Дослідники та терапевти вивчали безліч станів з використанням коней.

Дитячий церебральний параліч. У метааналізі 2020 року дослідники виявили, що фізіотерапія з використанням коней допомогла дітям з церебральним паралічем відновити грубу рухову функцію, яка представляє собою рухи всього тіла, такі як сидіння або стояння.

Розсіяний склероз (МС). Невелике дослідження, проведене в 2020 році за участю 33 осіб з МС, показало, що цей тип терапевтичного втручання поліпшив здатність пацієнтів ходити.

Аутизм. "Багато молодих людей з аутизмом мають відмінності в обробці сенсорних функцій", - говорить Пітерс , тому навколишнє середовище у коней добре працює з тактильними, слуховими та нюховими (нюховими) відчуттями, а також для вестибулярних (баланс) і пропріоцептивних (положення тіла) системи.

Її дослідження показало, що трудотерапія для молоді з аутизмом з використанням коней призводить до поліпшення комунікації і зниження гіперактивності.

Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Невелике дослідження молодих людей з посттравматичним стресовим розладом, проведене в 2017 році, показало, що психотерапія з використанням коней була ефективною, але не більше, ніж традиційна психотерапія в офісі. Невелике клінічне випробування 2020 року показує, що цей тип терапії для ветеранів з посттравматичним стресовим розладом може дати надію на короткострокове полегшення симптомів.

СДУГ. Одне невелике дослідження 2018 року серед молоді з СДУГ показало поліпшення якості життя та уваги за допомогою кінської терапії, як і в дослідницькій групі, яка використовувала фармакологічне втручання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти