StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому окремо потрібно лікувати постковідний синдром - відповідь медиків

13 травня 2021, 22:27оновлено 29 листопада 2021, 11:47
Постковидний синдром у людей, які перехворіли коронавірусом COVID-19, безсумнівно вимагає окремого лікування - вчені-медики з клініки Mayo Clinic.
Ковид-паспорта
Чому окремо потрібно лікувати постковидний синдром / Reuters

Постковідний синдром у перехворілих коронавірусом COVID-19 вимагає окремого і тривалого лікування, оскільки хворі не можуть подолати його своїми силами. До такого висновку прийшли західні вчені-медики, повідомляється в журналі Mayo Clinic Proceedings.

Найчастіше страждають постковідним синдромом люди скаржаться на швидку стомлюваність, респіраторні симптоми і неврологічні проблеми

Всього за період з 1 червня по 31 грудня 2020 року фахівці обстежили 100 осіб – 68 жінок і 32 чоловіків. Середній вік пацієнтів становив 45 років, а їх стан оцінювали в середньому через 93 дні після зараження.

Найбільш частим постковидним симптомом у пацієнтів, які звернулися в клініку, була стомлюваність (80%), респіраторні симптоми (59%) і стільки ж - неврологічні скарги. Більше третини пацієнтів (34%) повідомляли про когнітивні труднощі у виконанні основних повсякденних дій.

Тільки кожен третій перехворілий підтвердив, що зміг повністю повернутися до повноцінної трудової діяльності. Як наголошується в результатах дослідження, постковидний синдром вимагає окремого лікування. Без нього пацієнти довго не зможуть повернутися до роботи і нормального життя.

читайте такожПостковидний синдром - лікар розповіла, чим він небезпечний

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Група американських і британських лікарів встановила, що коронавірус має прямий вплив на психічне здоров'я пацієнтів, які їм перехворіли.
  • Лікар-імунолог Владислав Жемчугов розповів про небезпечні наслідки коронавірусної інфекції для організму. Фахівець вказав на симптоми пошкодження центральної і периферичної нервової системи у тих, хто переніс COVID-19: провали в пам'яті, відсутність нюху і порушення слуху.
  • Спеціаліст з інфекційних захворювань, директор медичного центру Міжнародного університету Ла-Ріохи Вісенте Соріано виявив, що хвороба COVID-19 протікає в більш легкій формі у пацієнтів, які під час зараження перебували в медичній масці.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти