StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Комаровський розповів, яку рибу краще купувати, і попередив про ризик глистів

7 листопада 2021, 13:13
Рибу їсти корисно, оскільки в ній багато білка, Омега-3 і Омега-6 кислот, сказав Євген Комаровський.

Євген Комаровський
Велика морська риба може бути дуже небезпечною, оскільки в ній міститься багато ртуті - Комаровський / Скріншот

Риба знижує ризик багатьох онкологічних захворювань, а її вживання в їжу сприяє запобіганню ожиріння. Можна їсти від однієї до двох-чотирьох порцій риби на тиждень. Одна порція - 140 грам. Річкова риба дуже корисна, але у той же час вона небезпечна, оскільки разом з нею можна з'їсти яйця глистів. Краще заь все купувати рибу промислової заморозки. Велика морська риба може бути небезпечною, тому що у ній багато ртуті. Про це заявив лікар-педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський.

У своєму блозі він розповів про те, що рибу вживати в їжу корисно – вона містить багато білка, Омега-3 і Омега-6 кислоти. За його словами, є безліч досліджень, що свідчать про зниження ризику онкологічних захворювань і запобігання ожиріння завдяки вживанню в їжу риби.

відео дня

"Величезна кількість досліджень, які свідчать, що риба реально зменшує ризик багатьох онкологічних захворювань, зменшує ризик ожиріння", - сказав педіатр.

Скільки риби рекомендується вживати в їжу

За словами Комаровського, лікарі радять, щоб кожна людина – діти і дорослі – їли мінімум 2 порції риби на тиждень. Одна порція повинна становити 140 грамів. Можна їсти й більше, від 2 до 4 порцій – 280-560 грамів. Більше риби їсти не рекомендується.

Безліч українців риби не їдять

Лікар стверджує, що за статистикою 40% українців рибу майже не їдять. Одним не подобається її запах, інші не можуть собі дозволити, а треті не можуть купити якісний продукт.

Алергія на рибу - тільки у 1% жителів планети

Комаровський каже, що тільки у 1% населення алергія на рибу, у 40% з них вона проявляється в дорослому віці. Така алергія "не переростається". Причому на один вид риби може бути алергічна реакція, а на інший – ні.

Яка риба корисна

Лікар заявив, що існує безліч суперечок, яка риба корисніше - дика, домашня, річкова або морська. Однак точної відповіді на це питання немає.

За його словами, річкова риба дуже корисна, але разом з нею можна з'їсти личинки глистів.читайте такожДієтолог розповів, яка риба не є корисною для організму

"Головне тут - безпека. Наприклад, річкова риба, вона завжди дуже корисна. Містить все необхідне для здоров'я. Але ми ризикуємо разом з цією рибою з'їсти личинки глистів і тому подібне", - зазначив Комаровський.

Крім того, він не радить купувати річкову рибу, і будь-яку рибу "з рук". Найкраще, каже лікар, купувати рибу промислової заморозки.

"Більшість личинок глистів гине під час глибокого заморожування. Тому віддавати перевагу потрібно рибі, замороженій промислово", - додав лікар.

Яка риба може бути дуже небезпечною

Комаровський підкреслив, що небезпечною може бути велика морська риба, оскільки в ній багато ртуті. Людям, які люблять суші, він рекомендує використовувати для приготування страви тільки рибу промислової заморозки.

Нагадаємо, дієтологиня Світлана Фус раніше порекомендувала влаштовувати "рибні дні" 2-3 рази на тиждень. Вона радить вживати в їжу жирну рибу з холодних морських глибин - оселедець, скумбрію, лососеві.читайте такожЯк відсутність риби впливає на організм: лікарі розповіли, що означає їсти мало риби

Американська дієтологиня Майя Феллер радить їсти лосось, оселедець, скумбрію, сардини, оселедець або анчоуси, причому двічі на тиждень. За її словами, лосось, оселедець і скумбрія – корисне джерело вітаміну D і пісного білка, що знижує ризик серцевих захворювань і деменції.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти