StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від стрижневої мозолі і коли потрібно йти до лікаря

18 листопада 2021, 17:24
Як витягнути стрижень з мозолі в домашніх умовах та чи варто - розповість Главред.
Як позбутися від стрижневий мозолі
Як позбутися від стрижневої мозолі / Pixabay

Стрижнева мозоль - досить неприємне явище, яке може доставляти дискомфорт при ходьбі. Як виглядає стрижнева мозоль і як прибрати стрижневий натоптиш, розібрався Главред.

Про те, як позбутися від мозолів, читайте в нашому матеріалі: Що робити з кривавими мозолями: чотири способи впоратися з ними.

Як виглядає стрижнева мозоль

Стрижнева мозоль - це невелике ущільнення шкіри, з голівкою посередині. Вона є коренем стрижня. Улюблені місця таких наростів: міжпальцеві проміжки ніг, стопи, рідше – пальці рук і долоні.

відео дня

На відміну від простого натоптиша, який розподіляється на шкірі рівномірно, стрежнева мозоль нагадує зерно кукурудзи, яке застрягло в тілі.

Причини виникнення стрижневих мозолів можуть бути найрізноманітнішими. В першу чергу, вони виникають через носіння незручного взуття, коли одне місце постійно піддається механічному впливу. Серед інших причин можна виділити:

  • попадання стороннього тіла під шкіру - наш організм активізує захисні клітини, які немов "захищають" здорові ділянки шкіри;
  • дерматотропний вірус;
  • грибкові інфекції.

читайте такожГрибок нігтів на ногах: що потрібно знати

Стрижнева мозоль: коли потрібно бити тривогу

Навіть якщо мозоль спочатку ніяк не дає про себе знати, корінь всередині продовжує своє зростання. Приводом для звернення до лікаря повинні стати:

  • постійні біль і дискомфорт при ходьбі;
  • запалення і набряклість натоптиша;
  • больові відчуття при легкому дотику до мозолі.

Як видалити стрижневу мозоль в домашніх умовах

Існує кілька простих і доступних способів позбутися від стрижневий мозолі в домашніх умовах.

  • Теплі ванночки. Така процедура допоможе розпарити огрубілу шкіру ніг і позбавити від неприємного наросту. Опустіть руку або ногу в теплу воду і потримайте 10 хвилин. Потім акуратно розітріть проблемні ділянки пемзою. Не перестарайтеся і ні в якому разі не намагайтеся витягти стрижень гострими предметами. Процедуру повторювати 2-3 рази.
  • Зволожуючий крем. Він наситить шкіру ніг рідиною і це дозволить пом'якшити ороговілий шар. Для максимального ефекту крем можна використовувати після теплої ванночки. Одягніть шкарпетки або рукавички – це посилить результат.
  • Спеціальний пластир. У його складі - саліцилова кислота, яка немов "розчиняє" відмерлі частинки епідермісу.

Якщо мозоль не йде, вам знадобиться хірургічне видалення кореня мозолі за допомогою лазера, скальпеля або рідкого азоту.

Щоб противні мозолі не окупували ваші ноги, своєчасно остригайте нігті, вибирайте зручне взуття і користуйтеся спеціальними подушечками для взуття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти