StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Посьорбав і лікарняний оформив: названий небезпечний молочний продукт

23 лютого 2020, 23:10оновлено 24 лютого 2020, 13:10
Учені довели, що популярний молочний продукт ні в якому разі не можна пити на ніч.
Посьорбав і лікарняний оформив: названий небезпечний молочний продукт
Учені назвали небезпечний молочний продукт / Instagram

Багато хто з нас хоча б раз бував у санаторії або на курорті, і знає місцеві шаблонні меню, в якиє є каші, киселі і інші радощі. Все це подають під соусом користі і поживності, а в кінці чергового дня заслуженого відпочинку, як правило, приємним бонусом стає склянка кефіру на ніч.

Багато хто з нас п'є кефір чи не з пелюшок. Бабуся або мама кілька разів на тиждень, за традицією, намагаються напоїти всю сім'ю цим продуктом. А скляні пляшки з кришечками з різнобарвної фольги, під якими ховалася ця панацея для шлунково-кишкового тракту, пам'ятають усі, хто родом з СРСР.

Для багатьох пляшка кефіру і булочка – улюблена студентська вечеря.

відео дня

І ось з'явилася шокуюча заява вчених – виявляється, постійне вживання кефіру завдає шкоди організму. Більше того, в певних випадках стакан кефіру перед сном – це небезпечно для здоров'я!

Чому кефір шкідливий

Учені провели дослідження, і результати шокували всіх. Справа в тому, що у більшості учасників дослідження – а в ньому брали участь люди різного віку, - спостерігалася непереносимість кефіру, тобто кефір просто не засвоюється.

Таким чином вчені прийшли до невтішного висновку. Виявляється, звичний всім нам кефір – абсолютно безкорисний кисломолочний напій.

Проблема в тому, що кефір, яким завалені полиці супермаркетів і продається практично в кожному магазинчику біля нашого будинку, вже де-факто прострочений. Так, на упаковці може бути зазначений гарний термін придатності, але всі корисні мікроорганізми живуть в кефірі до трьох днів.

Таким чином, можна купувати тільки дуже свіжий кефір – сьогоднішній або максимум вчорашній.

Якщо кефір знаходиться в магазині кілька днів, а потім ще день-два у вашому холодильнику, то потім не дивуйтеся, звідки у вас запори, здуття, важкість і загострення хронічних захворювань.

Чому не можна пити кефір на ніч

Учені довели, що кефір не можна пити на ніч. А винен в цьому білок, який є в кефірі. Так ось, виявляється, білок вночі не засвоюється, так як наш організм не здатен його переробити.

Що в результаті маємо? Якщо у вас здуття шлунку, тоді відмовтеся від кефіру на ніч, а краще - назавжди!

Крім того, кефір не можна сьорбати тим, у кого проблеми зі шлунком. Якщо у вас виразка шлунку або підвищена кислотність – кефір для вас щось на кшталт бомби уповільненої дії.

Чому знежирений кефір шкідливий

Останнім часом досить багато людей полюбляють кефір 1%. Мовляв, він зовсім не шкідливий. Але це казка. Знежирений кефір шкідливий, як і будь-який молочний продукт, який пройшов спеціальну обробку.

Справа в тому, що звичайний кефір містить корисний для людського організму кальцій. А кальцій – це наші кістки і зуби. Також у склянці звичайного кефіру 2,5% є калій, який потрібен серця, і холін, який нормалізує рівень холестерину в організмі.

А далі проста арифметика: щоб наш організ засвоїв кальцій, калій і холін з кефіру, потрібні жири. А якщо кефір знежирений, тоді калій, кальцій і холін не засвояться організмом.

І ще є один неприємний сюприз, про який ви просто зобов'язані знати – інакше пропишетеся у лікаря.

У процесі знежирення кефіру утворюються трансжири. Трансжири дуже небезпечні для організму людини - вони підвищують ризик виникнення холестеринових бляшок. Засмічені судини погіршують кровообіг, змушують з напругою працювати серце. Так і до інфаркту можна докотитися.

Тому, висновок один – кефір можуть дозволити собі пити виключно здорові люди – кілька склянок на тиждень, і ні в якому разі не можна пити знежирений кефір. Щодня пити кефір не можна!

Нагадаємо, раніше повідомлялося, часто господині печуть млинці на вечерю – смачний десерт, яким хочуть нагодувати свою родину. Але якими б добрими намірами не пояснювалася вечеря з млинцями, у другій половині дня млинці шкідливі для здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти