StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Від млинця прийде біда: названі дуже шкідливі млинці

19 лютого 2020, 20:00оновлено 17 вересня 2020, 17:57
Мало хто ставить під сумнів користь млинців. Але важливо знати, що є млинці, які шкідливі, і їх поїдання може завершитися походом до лікаря та хворобами.
Названі небезпечні млинці / Instagram
Названі небезпечні млинці / Instagram

Періодично ми піддаємося спокусі і готуємо всякі ласощі. Деколи виникає бажання приготувати страву, знайому нам з дитинства.

Напевно, багато хто пам'ятає той солодкий запах, коли вранці прокидаєшся – а мама чи бабуся приготувала те, що назавжди залишило у нашій пам'яті приємний спогад.

Потім, коли ми стаємо дорослими, у дні, коли життя вимотує нерви, або навпаки, радує приємними подіями, ми чаклуємо на кухні і готуємо, готуємо, готуємо...

відео дня

Багато чого в нашому житті асоціюється з їжею і запахами. Інколи, на вулиці або в під'їзді будинку, чуєш смачний запах родом з дитинства – і так приємно на душі, тепло і радісно.

Одні печуть млинці на свята, і це для них справжні кулінарні подвиги – багато господинь, до речі, потім хваляться і виставляють фотографію гори млинців на загальний огляд в соцмережі. Цілком природно – можна зібрати масу лайків, які надихнуть на нові подвиги.

А хтось пече млинці настільки часто, що вони вже стають повсякденною їжею, яка не викликає ніяких емоцій.

При цьому мало хто ставить під сумнів користь млинців. Але важливо знати, що є млинці, які шкідливі, і їх поїдання може завершитися походом до лікаря і болячками.

Чому млинці шкідливі

Багато господинь готують млинці на око – змішали необхідні продукти, і все. Так чи інакше, навіть якщо чітко все робити відповідно до рецепту, виходить, що млинці дуже калорійні, тому балувати своїх рідних млинцями щодня небезпечно. В млинцях багато жирів, вуглеводів і цукру. Якщо млинці на вашому столі з'являються постійно, то вам загрожує ожиріння.

Один млинець – це приблизно 150-200 кілокалорій. А тепер подумайте – чи можете ви зупинитися після першого млинця? Навряд чи! Як правило, дорослі наминають за обидві щоки одразу 3-4 млинця, а це вже близько 600-800 кілокалорій – така собі бомба, яка потрапляє в організм, і яку він повинен переварити. Насправді організм не встигає переробити таку кількість калорій, і ви банально поправляєтеся.

Як правило, часто мами і бабусі печуть млинці на вечерю – смачний десерт, яким хочуть нагодувати всю родину. Але якими б добрими намірами не керувалися мама чи бабуся, у другій половині дня млинці шкідливі для здоров'я.

Зверніть увагу: якщо ваші млинці занадто солодкі, а начинки жирні – то це те, що ні в якому разі не можна їсти людям з надмірною масою тіла, цукровим діабетом, а також тим, у кого захворювання шлунково-кишкового тракту.

Також млинці - м'яке тісто – не можна їсти тим, у кого жовчо-кам'яна хвороба. Інакше вийде так – млинець з'їв і до лікарні загримів.

Млинці, як правило, смажать на олії, а це також важкий удар по печінці.

Які млинці небезпечні

Якщо ви тільки що зайшли додому, а у вас на кухні печуть млинці, і ви на ходу хапаєте перший-ліпший, або якщо вам не терпиться з'їсти млинець, і ви їсте його відразу після приготування – то ви піддаєте ризику вашу підшлункову залозу. Запам'ятайте, гарячі млинці – небезпечні для здоров'я.

Звичайно, приготування млинців вимагає часу, тому багато хто вирішує це питання просто - забігає до крамниці, де продають напівфабрикати, і купують млинці з різними начинками.

Але час, який ви зекономили на приготуванні млинців, ви потім витратите на лікаря. По-перше, ви не знаєте, в якій пропорції пани виробники цих швидких млинців їх приготували. По-друге, ви ніяк не можете бути впевнені, що ці млинці – з молока, борошна і справжніх яєць. У складі магазинних млинців цілком може бути канцероген, яєчний порошок, соєвий порошок, всілякі ароматизатори і емульгатори. Також не варто тішити себе фантазіями, що начинка в магазинних млинцях – це справжній сир, гарне м'ясо або варення без хімічного складу. Як би не так! А потім виявиться, що у вас з'явилася пухлина, і ви зрозуміти не можете – звідки!

Найшкідливіші млинці

Якщо ви любите нафаршировані м'ясом млинці – то врах*йте, що за тиждень можна з'їдати не більше одного млинця з такою начинкою. Це, до речі, стосується також і ікри, і червоної риби. А ті, хто обожнює млинці з медом, теж повинні тверезо оцінити кількість ласощів, які вони з'їдають.

Медики кажуть, що не можна їсти млинці зі згущеним молоком – це подвійний удар по здоров'ю. Млинці зі сметаною тільки на перший погляд здаються абсолютно безпечними. Але сметана – це досить важкий молочний продукт, а в дуеті з млинцями ви занадто навантажуєте свій шлунок.

Чимало людей полюбляють млинці з грибами. Якщо не хочете отруїтися, краще такі млинці в громадських місцях і в гостях не їжте. Можна їсти млинці з грибами, якщо ви самі ці гриби збирали і точно знаєте, що вони не отруйні.

Скільки млинців в день можна з'їсти

Якщо ви не можете відмовити собі в радості і відмовитися від млинців, особливо напередодні Масляної, то щоб не нашкодити організму і не перетворити своє життя в пекло – з'їдайте не більше двох млинців в день. Все, що вище – повернеться якою-небудь хворобою.

Чи можна давати млинці дітям

Лікарі кажуть, що дітям можна починати давати млинці після трьох років, але краще – після п'яти. Справа в тому, що смажені млинціу своєму складі можуть мати небезпечні токсичні або канцерогенні сполуки, від яких може постраждати ще незміцніла нервова система, травна система і навіть кровоносна система.

Крім того, млинці – занадто важка їжа для дитячого шлунка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, вчені змогли довести, що супи з субпродуктів небезпечні для здоров'я, а користь від них взагалі незначна. Справа в тому, що в печінці та нирках тварин накопичується все найшкідливіше, що протягом свого життя з'їла тварина. А якщо ви приготували суп з хворого серця, то навряд чи той, хто посьорбав такий суп, буде здоровіше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти