StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сивіють брови: як зупинити посивіння волосся у бровах і як його приховати

9 січня 2021, 21:15оновлено 26 січня 2021, 23:17
Навіть якщо ви стикаєтеся з проблемою посивіння брів у 30 років, то знайте – вихід є.
Сивіють брови: як зупинити посивіння волосся у бровах і як його приховати
Якщо у вас сивіють брови, вам треба збільшити споживання вітаміну B12 / Instagram

Усі ті, кому трохи за 30, рано чи пізно, стикаються з неприємною несподіванкою – брови поступово починають сивіти. Спочатку з'являються самотні волосини білого кольору, а поступово їх кількість збільшується. І найгірше, що можна зробити в цей момент - взяти пінцет і вищипати волосини-подразники. Не слухайте тих, хто скаже вам, що, видаливши таку волосину, на її місці виросте нова "молода" волосина. Виросте, тільки ще більше сивих волосин.

Жінки в усі часи приділяли бровам багато часу, адже красиві доглянуті брови здатні швидко витягнути будь-який образ навіть без макіяжу. Останнім часом у моді густі брови - в нашому матеріалі У моді густі брови в стилі 80-х: як швидко відростити брови удома можете докладніше дізнатися про те, як доглядати за бровами, щоб вони швидше росли.

Але коли ви бачите сиве волосся у бровах, то здригатися не варто. І навіть якщо ви стикаєтеся з цією проблемою в 30 років, то знайте – вихід є. Не важливо, чому з'явилося сиве волосся у ваших бровах - через напружене життя або унаслідок передчасного старіння, завжди є засіб, щоб боротися з такими неприємними проблемами.

Ми сьогодні розповімо вам про те, як зупинити появу сивини на бровах.

Як зупинити посивіння волосся у бровах

Перш ніж бігти до аптеки або магазину косметики в пошуках засобів, які здатні запобігти появі сивого волосся на бровах і приховати його появу, ви маєте дізнатися, що насправді відповідає за колір брів у людей.

Якщо ви чули про меланін і його роль у визначенні кольору шкіри обличчя, то ви також повинні знати, що він впливає на визначення колірного пігменту ваших брів. Феомеланін (теплий, червоно-жовтий пігмент) і еумеланін (чорно-коричневий пігмент) - це два кольорових пігменти у складі меланіну, які відповідають за збереження природного кольору ваших брів.

читайте такожЯк зробити скраб для обличчя в домашніх умовах з кави та цукруКоли виникає дисбаланс у виробництві цих двох кольорових пігментів, присутніх в меланіні, це призводить до передчасного посивіння і відбілювання волосся.

Чому сивіє волосся у бровах?

Є кілька факторів, які викликають сивину. Це те, що є причиною дисбалансу кольорових пігментів.

  • Куріння - одна з основних причин появи сивого волосся на бровах.
  • Неправильна дієта теж впливає на колір брів, а саме, на появу сивого волосся.
  • Дефіцит вітаміну D - коли ви стикаєтеся з дефіцитом вітаміну D, вироблення еумеланіну, який відповідає за фарбування наших брів чорним пігментом, значно знижується.
  • Генетичні фактори - іноді спадковий фактор також викликає сивину в бровах.
  • Старіння або передчасне старіння також може проявлятися у вигляді сивини.
  • Гормональний дисбаланс - іноді через певні ліки порушується гормональний цикл у нашому організмі.
  • Неправильні продукти для макіяжу: ви робите макіяж за допомогою неякісної косметики, старої або з надмірним вмістом хімії? Тоді не лякайтеся, якщо ми скажемо вам, що сиве волосся в бровах не відстає.
Куріння - одна з основних причин появи сивого волосся на бровах / Instagram
Куріння - одна з основних причин появи сивого волосся на бровах / Instagram

Що робити, щоб брови не сивіли?

Якщо у вас сивіють брови, вам треба збільшити споживання вітаміну B12 після консультації з лікарем. Це чарівний засіб перетворює сивину в чорний колір.

Використовуйте касторове масло. Ви, мабуть, вже знали про користь касторової олії для волосся на бровах. Це не тільки допомагає запобігти передчасному посивінню, але й сприяє зростанню густих брів.

Почніть стежити за тим, що ви їсте. Ваше харчування має бути збалансованим, а раціон повинен включати овочі, фрукти, ягоди, горіхи.

читайте такожУ моді фарбування волосся пастельний балаяж і каліфорнійський блонд - фотоПерейдіть до здорового способу життя: щоб збалансувати проблеми, викликані гормональним дисбалансом, ви повинні вести здоровий спосіб життя. Достатній сон, достатній відпочинок, уникнення стресу і занепокоєння разом допомагають підтримувати правильний баланс гормонів в нашому організмі, тим самим запобігаючи передчасному посивінню волосся на бровах.

Приймайте сонячну ванну: щоб заповнити дефіциту вітаміну D, треба щодня піддаватися впливу природного сонячного світла. Це пов'язано з тим, що сонячне світло є найпотужнішим джерелом вітаміну D.

Приймайте сонячну ванну, щоб брови не сивіли / Instagram
Приймайте сонячну ванну, щоб брови не сивіли / Instagram

Як приховати сиве волосся в бровах

Вище ми говорили про те, як "вилікувати" свої брови й повернути їм природний колір. Проте, якщо ви хочете швидко розв'язати проблему, або, принаймні, приховати її, нехай ненадовго, то можете вибрати для себе один зі способів:

  • Вищипування
  • Використання олівця для брів або тіней для повік
  • Використання косметики
  • Тимчасовий барвник
  • Пофарбувати брови у перукаря
  • Пофарбувати брови в домашніх умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти