В Україні заборонили експорт критично важливих продуктів: всі подробиці

13 березня 2022, 01:50
Аграріям надаватимуться державні гарантії на 80% від суми залучених ними кредитів.
яйце
яйця / УНІАН

На час воєнного стану в Україні уряд заборонив або обмежив експорт критично важливих для продовольчої безпеки товарів.

Як заявив прем'єрміністр України Денис Шмигаль у своєму зверненні 12 березня, мова йде про пшеницю, гречку, м'ясо, яйця, олію, цукор і т. д.

"В даний час баланси свідчать, що Україна забезпечена основними продуктами харчування на найближчі місяці. Але ми повинні думати і про майбутнє. Тому уряд впроваджує план підтримки посівної кампанії, яка повинна вже скоро стартувати там, де це можливо", - зазначив він.

Сьогодні, 12 березня, вже затвердили рішення, яким держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов'язаних із здійсненням сільськогосподарської діяльності. Також аграріям надаватимуться державні гарантії на 80% від суми залучених ними кредитів.

"Це дозволить нашим фермерам отримати кошти на проведення посівної і бути впевненими, що в разі втрати врожаю вони не збанкрутують", - підсумував прем'єр.

читайте такожЧи можна не платити за комуналку під час війни: відповідь Кабміну

Нагадаємо, на період дії воєнного стану військовослужбовцям строкової служби виплачуватимуть додаткову винагороду в 30 000 гривень щомісяця.

Світовий банк мобілізує пакет екстреного фінансування для України у розмірі понад 723 мільйони доларів. Оперативна виплата підтримки допоможе уряду надавати критично важливі послуги українському народу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти