Україна має швидко переходити до економіки воєнного стану - Шмигаль

6 березня 2022, 14:15
545
Шмигаль зауважив, що напрацювання влади на місцях щодо створення індустріальних парків мають стати основою для розгортання підприємств під час війни.
Денис Шмыгаль
Денис Шмигаль / Скриншот

Поки Росія втрачає на всіх фронтах, Україна має швидко переходити до економіки воєнного стану. Про це під час брифінгу повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Україна має швидко переходити до економіки воєнного стану. Відбудувати економіку усіх необхідних підприємств, мобілізувати ресурси, створити нову логістику. Звертаюсь до місцевих органів влади тих регіонів, які зараз знаходяться в тилу - ви гідно справляєтесь з викликом розміщення евакуйованих людей, тепер час забезпечити їх роботою", - сказав прем'єр.

Шмигаль зауважив, що напрацювання влади на місцях щодо створення індустріальних парків, які розроблялися у мирний час, тепер мають стати основою для розгортання підприємств, які працюватимуть задля перемоги України у війні.

відео дня

Також прем'єр звернувся до представників бізнесу, які евакуювалися до інших регіонів від посилених бойових дій.

"Якщо для вас немає небезпеки, збирайте своїх працівників та відновлюйте виробництво. Ваша допомога сьогодні як ніколи потрібна державі", - додав Шмигаль.

Також Шмигаль повідомив, що заради переходу на економіку воєнного часу Україна веде перемовини з міжнародними організаціями та іноземними країнами щодо фінансової допомоги.

Зокрема, Європейський інвестиційний банк планує перенаправити до бюджету України 639 мільйонів євро з інших проектів.

читайте такожБліцкриг Росії, пенсії та виплати українцям: Шмигаль розповів про ситуацію в УкраїніТакож Денис Шмигаль повідомив про запуск оновленої програми "єПідтримка". Вже з понеділка, 7 березня, кожен найманий працівник та ФОП в Україні, що залишився без роботи через війну, зможе отримати одноразово 6500 гривень. Програма діятиме через додаток "Дія" за аналогією з виплатами за вакцинацію. Про деталі оформлення допомоги буде повідомлено пізніше.

Як повідомляв Главред, Україна створила Гуманітарний штаб з питань допомоги від іноземних партнерів.

Війна в Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти