В Україні скакнуть ціни на сир: названа причина

18 листопада 2021, 13:37
Експерти відзначають, що собівартість блокових сирів сортів "Гауда" і "Ементаль" істотно зросла. І ситуація з ними буде тільки ускладнюватися і ускладнюватися.
Сир
В Україні скакнуть ціни на сир: названа причина / Reuters

В Україні найближчим часом дорожчатиме імпортний сир - оскільки він у Європі подорожчав. В результаті цього наші імпортери можуть зменшити закупівлі. Про це повідомляє портал Infagro.

В Україну минулого місяця завезли 4,2 тисячі тонн сичужних сирів. За підрахунками експертів, це половина середньомісячних продажів. Передбачається, що ці поставки здійснювалися за старими контрактами і на них підвищення ціни ще не відбилося.

Експерти відзначають, що собівартість блокової "Гауди" і "Ементаля" істотно зросла, так що різниця в ціні з українським виробником майже не відрізняється. Через нижчі ціни ці два види сиру ввозили в Україну.

відео дня

В Україну ввозяться сири з:

  • Польщі (41%);
  • Німеччини (14%);
  • Нідерландів (11%).

Сири вітчизняного виробництва також починають дорожчати, однак при цьому і продажі цих продуктів падають.

читайте такожЦіни на соняшникову олію в Україні стануть захмарними

Нагадаємо, раніше експерти прогнозували, що в Україні продовжить дорожчати хліб - вартість продукту буде збільшуватися приблизно на 1,5% на місяць. Також в країні зростуть ціни на цукор. Подорожчає також соняшникова олія і курячі яйця.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти