У Маріуполі відкриють унікальний гірничо-металургійний ВНЗ: у проєкті беруть участь Microsoft і Siemens

30 березня 2021, 16:27оновлено 30 березня 2021, 22:54
Університет отримав доступ до навчальних курсів від провідних вузів світу на платформі Coursera.
Метінвест металургійний ВУЗ
Гірничо-металургійний ВУЗ "Метінвест Політехніка" почне свою роботу вже в 2022 році / Метінвест

У Маріуполі відкритися перший недержавний Гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка", проект якого зараз реалізується за участю групи "Метінвест".

Це ВУЗ з професійними викладачами, сучасними освітніми програмами та технологіями, дипломами про вищу освіту за акредитованими спеціальностями та можливістю безкоштовного навчання.

ВУЗ готуватиме фахівців з матеріалознавства, металургії, комп'ютерних наук, автоматизації виробничих процесів, економіки, екології, хімічних технологій та інженерії, архітектури та цивільної інженерії, охорони праці та гірничої справи. А вступити до нього вступити абітурієнти зможуть вже у 2022 році.

відео дня

При цьому ВУЗ буде відкритий не тільки для співробітників Групи "Метінвест", які бажають підвищити свою кваліфікацію, а й для всіх молодих людей, які хочуть отримати інженерно-технічні професії, затребувані в українській промисловості.

Як зазначили в компанії, сьогодні реалізувати в повному обсязі ініціативи на базі державних вузів неможливо. В університеті "Метінвест Політехніка" буде симбіоз теорії та практики, сучасних програм навчання та високотехнологічної лабораторної бази. Зокрема, такі світові гіганти як Siemens, Schneider Electric, Honeywell Ukraine і Festo допоможуть створити і оснастити сучасну лабораторну базу вузу, а IT-інфраструктуру нового вищого навчального закладу розробить Microsoft.

У розробці навчальних програм беруть участь доктори і кандидати наук – з урахуванням сучасних вимог бізнесу і кращих світових практик. Крім того, університет отримав доступ до навчальних курсів від провідних вузів світу на платформі Coursera.

Метінвест металургійний ВУЗ
Так виглядатимуть аудиторії кампусу після здачі в експлуатацію / Метінвест

Ректор університету "Метінвест Політехніка" Олександр Поважний підкреслив, що ВУЗ відкриє нові можливості для молодих людей з Маріуполя та інших міст країни і зарубіжжя, які бажають отримати інженерно-технічну освіту міжнародного рівня.

Депутат міськради Ніна Воробей впевнена, що даний вуз поверне колишнє, престижне ставлення до інженерних професій.

На даний момент вже сформований викладацький кістяк університету, отримані ліцензії з післядипломної освіти за спеціальностями "Металургія", "Громадянська безпека", "Комп'ютерні науки", "Гірнича справа, "Економіка", "Матеріалознавство". За двома спеціальностями зі списку співробітники підприємств компанії вже проходять курси підвищення кваліфікації. Починаючи з третього курсу, частина навчального процесу буде проходити в аудиторіях, а частина – на виробничих майданчиках "Метінвесту". За підсумками навчання кращі студенти зможуть отримувати іменні стипендії та стажуватися в Україні та за кордоном.

"Відкриваючи недержавний прогресивний технічний університет зі своїм викладацьким складом, сучасними освітніми програмами, технологіями і лабораторіями, безкоштовним навчанням для українських студентів - ми додаємо каталізатор, генеруємо у нового покоління інтерес до інженерних професій", - підкреслив гендиректор групи " Метінвест" Юрій Риженков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти