Україна розраховує на фінансову підтримку від Франції

27 січня 2022, 17:03
Французький уряд знає про складнощі, з якими стикається Україна через існуючу зовнішньополітичну ситуацію.
Україна розраховує на фінансову підтримку від Франції

Французькі компанії долучаться до реалізації масштабних українських проєктів, зокрема у галузі інфраструктури.

Про це повідомила у Facebook перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко за підсумками зустрічі із очільником Міністерства економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мером.

На зустрічі сторони обговорили можливості фінансової підтримки України з боку Франції.

відео дня

За словами Свириденко, французький уряд знає про складнощі, з якими стикається Україна через існуючу зовнішньополітичну ситуацію. Незважаючи на ці виклики, українська економіка показує високу резистентність та адаптивність, зазначила міністерка економіки. Так, у 2021 році Україна вийшла на найвищий в історії країни рівень доларового ВВП - майже 200 мільярдів доларів.

"Наші партнери бачать прогрес, який ми здійснили у цифровізації державних сервісів, оновленні інфраструктури, реформі державного сектору. Для забезпечення сталості цих успіхів нам потрібна підтримка таких стратегічних партнерів України як Французька Республіка. У пріоритеті – спільні проєкти у галузі енергетики, машинобудування, інфраструктури та доступ до пільгового фінансування", - написала Свириденко.

Деякі з погоджених спільних проєктів мають показати результати вже незабаром, переконана міністерка економіки. Зокрема, мова йде про інфраструктурні проєкти з оновлення парку електровозів для Укрзалізниці, будівництва концесійних доріг та модернізації авіаційної галузі, які стартували в Україні в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Крім цього, Франція та Україна мають спільні інтереси у просуванні ядерної енергетики та реалізації проєктів термомодернізації.

"Україна цінує зусилля Франції, спрямовані на захист нашої держави від російської агресії. Як політичні заяви, так і реальні дії керівництва Французької Республіки свідчать про незмінність та послідовність позиції наших партнерів", - підкреслила Свириденко.

Нагадаємо, як раніше заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко, Франція має передати Укрзалізниці 130 нових вантажних електротягів виробництва компанії Alstom.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти