У Зеленського назвали терміни отримання нового траншу МВФ

1 березня 2021, 20:20
Документи для нового траншу МВФ вже готові, підкреслив Тимофій Милованов.
Милованов
Тимофій Милованов / УНІАН

Радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов розповів про те, коли Україна може отримати новий транш від Міжнародного валютного фонду.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, про це йшлося в досягнутих домовленостях на робочому рівні.

"Це технічний термін, який означає, що сторони домовилися про те, що виконано і що ще потрібно виконати, і чітко це описали в документі. Потім цей документ виноситься на раду директорів МВФ, він його затверджує... Приймається рішення, і гроші перераховуються", - сказав Милованов.

За його словами, для України поки важливіше саме факт, що кредит надається.

"Нам потрібні не стільки самі гроші, скільки факт. Тому що на Міжнародний валютний фонд орієнтуються багато міжнародних інвесторів, і вони орієнтуються таким чином, що якщо програма МВФ йде за розкладом або за очікуваннями інвесторів, то значить, що все нормально. Якщо є хороші новини, вони стають більш оптимістичними. Якщо Програми немає або вона постійно відкладається, вони починають підозрювати, що є проблеми з економікою. І тоді у нас макроекономічна ситуація може погіршитися", - зазначив він.

Говорячи про терміни отримання кредиту, Милованов зазначив: "Я ставлю приблизно до літа. Хоча і документи вже готові, але такого узгодження і політичного, і в деталях з МВФ зараз немає".

читайте такожУ Зеленського назвали ключову умову для отримання нового траншу МВФ

Переговори України з МВФ:

  • Місія Міжнародного валютного фонду 12 лютого завершила свою роботу в Україні. Результати дискусії свідчать про те, що Київ не отримає новий транш від кредитного донора. Переговори триватимуть надалі, проте на даний момент сторони не змогли домовитися про новий перегляд кредитної програми stand by, заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
  • Київ не може отримати новий транш у рамках програми співпраці з МВФ через проблем із законом Про Вищу раду правосуддя і аспектів, пов'язаних з побоюваннями Фонду щодо втручання в роботу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
  • Для того, щоб МВФ дав зелене світло, також потрібно прийняти внесені в Раду поправки в закон про НБУ, фінансові установи та відмову від державного регулювання цін на енергетичному ринку, введених цієї зими.
  • Раньше Тимофій Милованов образливо висловився на адресу місії МВФ, яка завершила переговори з Україною і не затвердила надання траншу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти