Наплювали на пенсіонерів: ексміністр пояснив кабальні умови МВФ для України

23 травня 2021, 05:31
На вимогу МВФ контроль над українською судовою системою відійде західним "друзям", підкреслив Віктор Суслов.
МВФ
Віктор Суслов оцінив співпрацю України з МВФ / УНІАН

Вимоги Міжнародного валютного фонду, висунуті Україні, по суті, віддають контроль над українською судовою системою західним "друзям" і "партнерам", заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

В ході чату в Главреді він нагадав, що серед умов МВФ - доповнення до законодавства про земельну реформу, остаточна відмова від державного регулювання цін і тарифів на газ, посилення кримінальної відповідальності держслужбовців і політиків за недобросовісне декларування і збільшення повноважень НАБУ.

"Однією з причин перенесення рішення про виділення чергових траншів МВФ послужило введення українським керівництвом в минулому опалювальному сезоні "стелі" ціни на газ для населення в розмірі 6,99 грн за один кубометр. Тепер же все це буде скасовано", - вважає експерт.

Він підкреслив, що в Україні також очікується значне підвищення (приблизно вдвічі) цін на електроенергію, тому що МВФ хоче "європейських цін" на всі енергоносії в Україні.

"Єдине, чого не вимагає Фонд - виконання вимог законодавства України в частині соціальних гарантій. Слід пам'ятати, що мільйони українських пенсіонерів отримують в кращому випадку 2400 грн на місяць, а багато – 2100 грн, а є і 1700 грн. Середня пенсія в Україні становить 3,5 тис.грн. Будь-які розрахунки показують, що пенсіонери при таких доходах фізично вижити не можуть. Що робити з пенсіонерами, куди їх відправляти, МВФ не говорить", - додав Суслов.

Співпраця України з МВФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти