Експерти розповіли, від чого залежить можливий стрибок курсу долара

2 липня 2023, 09:17
Після перемоги України над РФ ситуація на валютному ринку залежатиме від обсягу грошей, які надходитимуть від західних партнерів.
Курс долара в Україні
Середній курс продажу долара до кінця липня 2023 року збережеться в діапазоні 36,5-37 гривень - експерт / УНІАН

Після того, як Україна переможе країну-агресора, Росію, то ситуація на валютному ринку залежатиме від формату завершення війни та обсягу грошей, які надходитимуть від західних партнерів на відновлення української інфраструктури, повідомляє портал ТСН з посиланням на коментар економіста і фінансового аналітика Олексія Куща.

"Все залежатиме від формату завершення війни та формату відновлення. Якщо нам будуть надходити значні кошти від наших західних партнерів на відновлення, і це будуть дійсно ті цифри, які ми просимо в Лугано або Лондоні, тоді гривня буде навіть посилюватися, тому що буде дуже сильний приплив валюти в країну", – зазначив економіст.

За словами Куща, якщо Україні будуть давати кошти виключно на покриття внутрішніх бюджетних дефіцитів, істотного зміцнення гривні не буде.

відео дня

Як свідчить прогноз аналітика центру біржових технологій Максима Орищака, середній курс продажу долара до кінця липня 2023 року збережеться в діапазоні 36,5-37 гривень, а євро ‒ в рамках 39-40,5 гривень.

"Це пов'язано з довгостроковою довірою міжнародних кредиторів до економічного потенціалу України. Незважаючи на військові дії і руйнування, економічна активність в Україні зберігається. Бізнеси функціонують і вкладають кошти в свій розвиток, що сприяє підтримці відносної стабільності валютного ринку", ‒ зазначив експерт.

Курс долара в Україні

Нагадаємо, раніше експерти фінансового ринку повідомляли, що курс долара в Україні може рекордно підскочити. А причиною називають ймовірну активізацію бойових дій та нові удари російських окупантів по Україні. Зокрема, таку думку висловив аналітик компанії Esperio Олександр Болтян. Експерт не виключив, що різке підвищення долара по відношенню до гривні може носити спекулятивний характер.

Також раніше повідомлялося про те, що курс долара в Україні міг би вже стати тризначним. Цьому завадила своєчасна зовнішньофінансова допомога від партнерів.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти