Експерт: обсяг податків металургійних компаній у 2021 році - позитивний сигнал для економіки

12 травня 2021, 16:33
28
Ефективність роботи великого бізнесу в Україні є важливим системоутворюючим фактором, впевнений економіст.
Металургія заводд
УНІАН

Істотні податкові відрахування металургійних підприємств, є позитивним сигналом для економіки країни, заявив у коментарі УНІАН директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

Він нагадав, що найбільшою компанією в цій сфері є група "Метінвест", яка планує за підсумками першого півріччя сплатити понад 10 млрд грн податку на прибуток.

"В цілому - це позитивний сигнал, що показує, що не все так погано в українській економіці. Коли ми говоримо про роль великого бізнесу в економічній системі, то для України ефективність його роботи є важливим системоутворюючим фактором. Це великі роботодавці, від ефективності яких залежать сотні тисяч українських сімей, їх доходи", - сказав Амелін.

відео дня

На його думку, в Україні великий бізнес не вперше підставляє плече державним інститутам.

"Це непогано, що у нас є великий бізнес і він показує такі результати. Наскільки це корисно для економіки? Це завжди корисно і добре для економіки. Можна згадати, що коли почалась коронакриза, саме великий бізнес підставив плече державним інститутам, які виявилися нездатні протистояти викликам", - сказав експерт.

"Багато у нас вибудовують політику, що давайте проводити розукрупнення бізнесу. Насправді це неправильно. Мені подобається приклад Кореї, де великі конгломерати, отримавши підтримку держави на прозору, ефективну роботу, стали глобальними компаніями і створили сотні тисяч робочих місць у себе на батьківщині", - зазначив Амелін.

Нагадаємо, "Метінвест" в січні-червні 2021 року має намір збільшити сплату податку на прибуток в 7,4 рази, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до 10,2 млрд грн. На початку поширення коронавірусу "Метінвест" вирішив відмовитися від податкових канікул, наданих бізнесу.

Сума податків, які виплатили підприємства групи до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю та податок на нерухомість). Це також дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати заробітну плату працівникам комунальних підприємств і проводити протиепідемічні заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти