Долар рекордно злетів: чорний ринок "пробиває стелю"

18 травня 2022, 02:05оновлено 19 травня 2022, 00:58
Курс долара на чорному ринку України продовжує впевнено зростати.
долар, курс долара
/ Фото pixabay.com

В умовах воєнного стану курс долара залишається однією з головних тем фінансового ринку. Експерти розповіли про особливості збереження накопичень у непростий час.

На думку фінансового аналітика Олексія Куща, яке він висловив Сьогодні, без необхідності обмінювати доларові заощадження зараз не потрібно, однак і зберігати всі кошти в американській валюті він також не радить.

Експерт радить - половину заощаджень тримати в доларах, а іншу частину – розділити між євро і гривнею.

"Поки що в гривнях я б радив тримати тримісячний запас витрат домогосподарства. Підрахувати, скільки сім'я витрачає на місяць, і тримати цю суму, а все інше можна диверсифікувати в доларах і євро", — підкреслив він.

Кущ додав, що ще один непоганий варіант валюти, в якій вигідно зберігати заощадження, це швейцарський франк. Однак, серед українців він не такий популярний і його не так просто знайти в обмінниках. Однак економіст все ж радить звернути увагу на екзотичні валюти, які не так користуються попитом в Україні.

Рекордні котирування долара

Додамо, що курс долара на чорному ринку України впевнено зростає і підбирається все ближче до 35 гривень. Про це свідчать дані спеціалізованого сайту "Курс України".

читайте такожЗа долар 100 гривень? Що відомо про курс на чорному ринку

Нагадаємо, за прогнозом фінансових аналітиків, в перший повоєнний час долар буде в межах 32,5-45 гривень, а євро від 35,43 до 49,95 грн.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти