Журналіст назвав час зняття санкцій ЄС з Табачника і Арбузова

24 лютого 2021, 01:09
Поступово євробюрократи все частіше і частіше знімають санкції з одіозних українських топ-чиновників, які займали свої пости під час президентства Януковича.
Табачник
Дмитро Табачник / УНІАН

Посли країн, які входять до Європейського Союзу, вже наступного тижня знімуть санкції проти колишніх українських топчиновників часів президентства Віктора Януковича - ексвиконувача обов'язки прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника. Про це на своїй сторінці в Twitter написав кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозвяк.

За його даними, в списку санкцій залишилося на цей час всього вісім колишніх українських топчиновників - включно з президентом-втікачем Віктором Януковичем і його сином Олександром.

Журналіст назвав час зняття санкцій ЄС з Табачника і Арбузова

читайте такожУ суді ЄС пояснили скасування санкцій проти Януковича

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • В останні пару років чиновники Євросоюзу почали поступово знімати обмеження з топчиновників часів влади Януковича - через брак доказів проти них в українського слідства.
  • Позаторік у Брюсселі виключили з санкційного списку колишнього керівника Адміністрації президента Андрія Клюєва. Ще раніше зняв обмеження з колишнього міністра юстиції Олени Лукаш і нардепа Сергія Клюєва, а також депутата-регіонала Юрія Іванющенка і Віктора Януковича-молодшого (у зв'язку з його кончиною). У березні минулого року ЄС зняв санкції з експрем'єра Миколи Азарова і колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.
  • Під дією санкцій ЄС, які були введені у 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, залишаються десять колишніх представників українського керівництва ‒ Віктор і Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор і Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов і Олександр Клименко. Санкції щодо їх нещодавно були продовжені на рік - до 6 березня 2021 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти