У Брюсселі хочуть зняти санкції з сина Януковича і Табачника - ЗМІ

10 лютого 2021, 15:23
За журналістськими даними, у єврочиновників на розгляді варіант про зняття санкцій з Януковича-молодшого, а також з ексвисокопоставлених українських чиновників.
Янукович
Віктор та Олександр Януковичі / УНІАН

Чиновники Євросоюзу серйозно розглядають варіант зі зняттям санкцій з Олександра Януковича, сина експрезидента Віктора Януковича, а також групи топчиновників часів його президентства (2010 – 2014). Інформацію про такі плани євробюрократів озвучив у Twitter спеціальний кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк з посиланням на власні джерела,

"ЄС може скасувати санкції проти сина Януковича Олександра і, можливо, кількох інших, таких як колишній в. о. прем'єра Сергій Арбузов, Олександр Клименко і Дмитро Табачник. Відсутність доказів, наданих Києвом для збереження їх у списку, змушує ЄС робити ці кроки", - написав він.

читайте такожЯнукович, Пшонка, Арбузов і Клюєв: в ЄС вирішили скасувати санкції проти низки втікачів

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • В останні пару років чиновники Євросоюзу почали поступово знімати обмеження з топчиновників часів влади Януковича - через брак доказів проти них в українського слідства.
  • Позаторік у Брюсселі виключили з санкційного списку колишнього керівника Адміністрації президента Андрія Клюєва. Ще раніше зняв обмеження з колишнього міністра юстиції Олени Лукаш і нардепа Сергія Клюєва, а також депутата-регіонала Юрія Іванющенка і Віктора Януковича-молодшого (у зв'язку з його кончиною). У березні минулого року ЄС зняв санкції з експрем'єра Миколи Азарова і колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.
  • Під дією санкцій ЄС, які були введені у 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем, залишаються десять колишніх представників українського керівництва ‒ Віктор і Олександр Януковичі, Віталій Захарченко, Віктор і Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов і Олександр Клименко. Санкції щодо їх нещодавно були продовжені на рік - до 6 березня 2021 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти