Війна проти України сильно вдарила по російській економіці - Financial Times

14 грудня 2023, 11:16
Війна проти України суттєво впливає на економіку Росії і змушує Москву виділяти третину свого бюджету на військові витрати, пише видання Financial Times.
Путін, Росія
У Мінфіні США відзначили, що країна-агресор РФ відстає від інших експортерів енергоносіїв, включаючи США / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот з відео

Війна проти України суттєво впливає на економіку країну-агресора Росії, підвищує внутрішні ціни і змушує Кремль витрачати не менше третини державного бюджету на військові витрати. Про це пише західне ділове видання Financial Times з посиланням на документ Мінфіну США.

За словами Рейчел Лінгаас, головний економіст з санкцій у Мінфіні США, економіка країни-агресора Росії зросла б більш ніж на 5% ‒ якби диктатор Путін не почав війну.

Лінгаас окремо зазначила, що країна-агресор відстає від інших експортерів енергоносіїв, включаючи США.

відео дня

Згідно з публікацією FT, у 2023 році Москва витратила на військові цілі понад 100 млрд доларів США (або майже третину загальних витрат бюджету).

Основа російської економіки - доходи від нафти і газу - в цьому році постраждала, хоча в останні місяці відбулося невелике відновлення, оскільки ціни на нафту зміцнилися. Крім того, західні санкції щодо торгівлі нафтою в Росії не зробили такого великого впливу, як спочатку прогнозувалося, відзначають експерти.

Санкції проти РФ

Нагадавши, Росія в обхід санкцій виробляє вдвічі більше ракет, ніж до 2022 року. Збільшення виробництва російських ракет може означати нові удари по енергосистемі України восени і взимку, вважають у США.

У вересні цього року Казахстан підтримав формулу миру України та санкції проти Росії. Казахстан також обіцяє не допустити роботу механізмів, спрямованих на обхід обмежень.

2 листопада США оголосили про новий пакет санкцій. Він охопив 130 компаній та осіб, включаючи представників Туреччини, Китаю та Об'єднаних Арабських Еміратів. Метою цих санкцій є обмеження доступу Росії до технологій та обладнання, які підтримують її вторгнення в Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти