Військовий експерт спрогнозував, чи великі шанси на атаку РФ на Польщу і на країни Балтії

3 серпня 2023, 12:13
За словами Михайла Самуся, політика нинішньої адміністрації США на чолі з Джо Байденом чревата небезпечними ситуаціями.
Самусь, НД
Росіяни вважають, що США до виборів не йтимуть на загострення - Михайло Самусь / колаж Главред, фото УНІАН / Олександр Синиця і ua.depositphotos.com

Російські окупанти продовжують нагнітати ситуацію зі своїм можливим нападом на Польщу та країни Балтії через Сувалківський коридор тому як вважають, що США не буде йти на загострення до президентських виборів. Про це в інтерв'ю Главреду заявив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

"Тому що росіяни вважають, що Сполучені Штати до виборів не будуть йти на загострення. Проблема американців в останні роки в тому, що вони дуже відкрито грають. Тобто, коли вони грають в карти, вони їх показують, російські їх бачать і, посміхаючись, розраховують свої ходи вже відповідно до тих карт, які є на руках у американців. Американці настільки не хочуть втручатися в конфлікт, що росіяни це розуміють і кажуть: "Ну, окей. Тоді ми будемо перевіряти ваш кордон, або відсувати цей кордон", ‒ сказав він.

За словами Самуся, політика нинішньої адміністрації США на чолі з Джо Байденом чревата небезпечними ситуаціями.

відео дня

"Тому що сьогодні американці не втручаються в цей конфлікт, завтра або післязавтра – в інший, і може настати момент, коли вже відступати буде нікуди. Вже не буде часу – наприклад, буде місяць до виборів і команда передвиборна Байдена буде поставлена перед вибором: якщо ми починаємо зараз війну проти Росії, то ми програємо вибори, тому що це буде крах, а якщо не починаємо, то ми тим більше програємо вибори. І це може статися, тому що політика адміністрації Байдена дуже відкрита – вона читається, і, на жаль, здається мені програшною", ‒ підсумував він.

Хто такий Михайло Самусь

Михайло Самусь - військовий експерт, заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань. (ЦІАКР).

У період з 2009 по 2015 рік очолював Європейський Офіс ЦСАКР і Defense Express в місті Прага, Чехія. Керував військово-політичними проектами аналітичного центру ЦДАКР. Був головним редактором Вісник експортного контролю, журналістом Defense Express.

Виступи та публікації Михайла Самуся регулярно публікуються у відомих українських та зарубіжних виданнях.

Погрози Росії на адресу Польщі

Директор агресора Росії Володимир Путін раніше вигадав, що Польща і Литва нібито "хочуть окупувати Україну". Він вирішив вибухнути погрозами на адресу Варшави.

"Західні території нинішньої Польщі - подарунок Сталіна полякам, чи наші друзі у Варшаві забули про це? Ми нагадаємо", - сказав глава Кремля.

Самопроголошений голова Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з Путіним придумав, що бойовики ЧВК Вагнер нібито "хочуть на екскурсію до Варшави і Жешув". Мовляв, Лукашенко утримує найманців від такого шляху.

Водночас колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж вважає, що країна-окупант Росія не піде війною на Польщу, але Варшаві варто готуватися до провокацій.

"Польща - це член НАТО, тому починати з нею війну РФ точно не буде, оскільки це лише прискорить падіння режиму Путіна і самої Російської Федерації", - підкреслив генерал.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти