Військову допомогу Україні припинять: Словаччина повідомила НАТО про рішення

14 листопада 2023, 17:30
463
За словами міністра оборони Словаччини, країна бере курс на модернізацію власних збройних сил.
Військову допомогу Україні припинять: Словаччина повідомила НАТО про рішення
Словачина повідомила НАТО про припинення військової допомоги Україні / Колаж Главред, фото: УНІАН, Офіс президента

Міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк повідомив генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга під час зустрічі у Брюсселі щодо рішення нового уряду Словаччини припинити передачу військової допомоги Києву із своїх складів. Про це повідомляє TASR.

"Попри це, ми пропонуємо Україні досить широкий спектр гуманітарної, цивільної та технічної нелетальної допомоги. Наші зарубіжні партнери повністю поважають рішення нового уряду", - зазначив Калиняк.

За інформацією міністерства, новий уряд Словаччини прагне підвищити потенціал та можливості Збройних сил країни для ефективного виконання завдань, спрямованих на забезпечення безпеки громадян та держави. Водночас процес модернізації спрямований на мінімізацію ризиків для життя військовослужбовців.

відео дня

Калиняк підкреслив, що Словаччина залишається відповідальним партнером, готовим розвивати свої спроможності як на індивідуальному, так і на колективному рівні.

"Обидві сторони підтвердили під час двосторонньої зустрічі, що Альянс і Словацька Республіка спільно продовжуватимуть посилювати боєготовність, здатність до розгортання і оперативну сумісність Збройних сил", - повідомили в Міноборони Словаччини.

Допомога партнерів для України

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван висловив думку, що без затвердження нового обширного пакету допомоги для України в Конгресі, можливості Сполучених Штатів надавати допомогу Києву зменшуються з кожним тижнем.

Верховний представник ЄС з зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель висловив ідею можливого перегляду експортних планів виробників боєприпасів у Євросоюзі. За його словами, приблизно 40% продукції цих країн експортується в треті країни, і цей резерв можна використати для надання допомоги Україні з боєприпасами.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила зобов'язання значно розширити підтримку України у зусиллях протистояння агресії Росії. За її словами, президент Росії Володимир Путін, який атакує Україну вже півтора року, рано чи пізно зазнає наслідків своїх дій.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти