"Ми з вами схожі": український журналіст поговорив із жителями зруйнованого Бейрута

7 серпня 2020, 21:26
Люди скаржаться на тотальні заворушення і корупцію, яка спровокувала масштабну трагедію.

Український журналіст Андрій Цаплієнко показав, як сьогодні виглядає Бейрут, який дуже сильно постраждав після руйнівного вибуху .

"Спека, сморід і руїни - так сьогодні нас зустрів центр Бейрута. Рятувальники шукають живих. Знаходять тільки загиблих. Їх вже 154. Ми говоримо зі свідками подвійного вибуху, вони порівнюють те, що пережили, з бомбардуванням Хіросіми. У зруйнованих будинках - плями крові на підлозі і вибухонебезпечний мікс настроїв, який роками відчувається і в Україні: тотальна недовіра до влади і одночасно братська єдність людей, які намагаються подолати біду. Але ніхто з наших співрозмовників не отримав відповідь на головне питання дня, яке зараз турбує весь світ. Чому? Чому вибухнули ці кляті 2750 тонн нітрату амонію ", - пише Цаплієнко в Facebook.

читайте також"Всі плакали, Бейрута більше немає": журналістка розповіла про вибух За словами журналіста, жителі Бейрута чули про події в Україні і вважають, що ситуації в країнах дещо схожі. Тим більше, що в українському порту теж можуть міститися вибухові речовини.

"Ми з вами схожі", - кажуть мені молоді люди, у яких емоції просто через край. - "У вас є заклятий брат Росія, у нас є заклятий брат Сирія. У вас тотальна корупція, і у нас через корупцію не прибирали з порту ці тони аміачної селітри". І тут я дізнаюся, що в нашому порту Південний під Одесою зберігається той же самий вантаж. Нітрат амонію. Майже десять тисяч тонн. В рази більше, ніж в Бейруті", - пише автор.

Як раніше повідомлялося, колишній військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що в порту в Миколаєві може зберігатися більше селітри (нітрат амонію), ніж вибухнуло в столиці і в найбільшому місті Лівану - Бейрут.

Пізніше керівництво запевнило, що небезпечний вантаж вивезли ще на початку 2019 року.

Нагадаємо, вибух в Бейруті стався 4 серпня, було зруйновано багато будівель , відомо про загибель понад 130 людей, є тисячі постраждалих. За попередніми відомостями, в порту під час зварювальних робіт вибухнула селітра. ЗМІ дізналися, що на одному зі складів порту перебувало 2 тисячі 700 тонн конфіскованої селітри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти