Вашингтон не пробачив Москві хакерську атаку і пообіцяв покарати не лише санкціями

22 лютого 2021, 06:55
На даний момент розвідка США займається визначенням збитку, який було завдано під час атак на американські відомства, уточнив Салліван.
Джейк Салліван
Джейк Салліван заявив, що Вашингтон готує удар по Москві через хакерську атаку / Reuters

Вашингтон найближчими тижнями визначиться з заходами у відповідь на торішню хакерську атаку Росії на американські федеральні відомства, заявив радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван. Він уточнив, що це будуть не лише санкції.

"Ми підготуємо відповідні заходи за тижні, а не за місяці", - сказав він в ефірі телеканалу CBS. За його словами, наразі розвідка США займається визначенням збитку, який було завдано під час атак на американські відомства, а також установкою осіб, які до цього причетні.

При цьому Салліван підкреслив, що мова буде не тільки про запровадження санкцій.

"Відповідь включатиме набір інструментів - видимих і невидимих. Це будуть не просто санкції", - підкреслив Салліван.

Хакерська атака на США - що про це відомо

Інформагентство Reuters 13 грудня опублікувало інформацію, згідно з якою хакери з Росії зламали сервери Мінфіну США і Національного управління з комунікацій. Вони могли отримати відомості з електронного листування американських відомств.

У The Washington Post з посиланням на власні інсайдерські джерела вважають, що кібератаку реалізувало угруповання Cozy Bear, пов'язане з російською розвідкою.

Санкції США проти Росії - про що йшлося раніше:

  • 29 січня в Білому домі зробили заяву про те, що американська адміністрація веде роботу з підготовки нових санкцій проти РФ у зв'язку з отруєнням Навального. Американці мають намір детально вивчити інцидент, після чого особисто президент Джо Байден ухвалить рішення про застосування обмежень проти Росії.
  • 13 лютого у Держдепі США заявили, що Джо Байден доручив розвідці підготувати доповідь про всі протиправні дії Росії за останні кілька років. За підсумками буде ухвалено рішення про запровадження нових обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти