Стало відомо про нові плани Байдена проти Росії

13 лютого 2021, 13:46
У США готують чергові санкції щодо Росії.
Джо Байден
У Байдена заявили, що США уважно спостерігають за ситуацією з порушеннями прав людини у Росії / Фото Reuters

Президент США Джо Байден доручив главі американської Національної розвідки і фахівцям відомства підготувати спеціальну доповідь з аналізом "зловмисних" дії Росії, до якої повинні бути включені рекомендації щодо заходів політичного реагування Штатів на подібного роду інциденти. До документу внесуть різні дії, інкриміновані РФ - починаючи від втручання у американські вибори, закінчуючи отруєнням Навального, заявив прессекретар Держдепу Нед Прайс, повідомляє DW.

За словами спікера Держдепу, доповідь включатиме звинувачення у втручанні РФ в американські вибори, хакерському зломі Solar Winds, нагородах за голови солдатів США у Афганістані і отруєнні опозиційного політика Олексія Навального із застосуванням хімічної зброї.

Також він зазначив, що Вашингтон уважно спостерігає за ситуацією з порушенням прав людини у Росії при чинній владі і критично оцінює їх дотримання.

"Ви чули, як ми це робили нещодавно в контексті репресій проти тих мужніх росіян, які вийшли на вулиці на знак протесту проти політично мотивованого затримання Олексія Навального", - сказав Прайс.

Прессекретар Держдепу додав, що Вашингтон продовжить інформувати світ про заходи, які США вживатимуть у відповідь на діяльність РФ.читайте такожБайден пообіцяв змусити Росію за все заплатити

"Очікую, що ви отримаєте від нас більше інформації про відповідні політичні заходи у відповідь на цю низку зловживань і правопорушень, які, як ми бачили, виходять з Москви і відбуваються на російській території", - підкреслив Нед Прайс.

Санкції США проти Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти