У США розповіли, як боротимуться з РФ через окупацію Криму

11 травня 2021, 17:23оновлено 11 травня 2021, 18:08
У Держдепі розповіли, як будуть намагатися припинити незаконну окупацію Криму Росією.
Держдеп США
У Держдепі США висловилися про анексію Криму / Reuters

США продовжать робити дипломатичні зусилля для того, щоб припинити незаконну окупацію Росією Криму.

Як заявив прессекретар Держдепу Нед Прайс в інтерв'ю Голосу Америки, Москва повинна припинити незаконні дії на території України.

Він відзначив єдність з боку всіх 30 країн-членів НАТО щодо того, що вони підтримують Україну перед обличчям російської агресії і спроб залякування. Також Україну підтримують країни Великої сімки.

"Що стосується США і нашої ролі, то ми глибоко залучені в процес, робимо і будемо робити дипломатичні зусилля для того, щоб припинити незаконну окупацію Росією Криму, а також закінчити незаконні дії Росії на території України, незалежної держави", - сказав Прайс.

При цьому, Прайс не став називати конкретні заходи до яких США вдалися б у разі продовження Росією агресії щодо України.

читайте такожУ МЗС розкрили плани США на переговори щодо повернення Криму в Україну

"Нам не варто говорити про гіпотетичні питання, я думаю, той сигнал, який ми відправили, приїхавши до Києва, присутність держсекретаря Блінкена, говорить про те, що ми продовжимо партнерство і підтримку України. Дії Російської Федерації, залякування з його боку, спроби агресії - це ніщо інше, як спроби протистояти США", - зазначив представник Держдепу США.

читайте такожУ МЗС розповіли, що Україна готує Росії через анексію Криму

Повернення Криму до складу України - про що раніше повідомляв Главред:

  • Президент Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ про те, що держава запускає низку заходів, завданням яких є реалізація Кримської платформи. Це переговорний майданчик, де планується обговорення питань щодо звільнення та повернення Криму до складу України.
  • На засіданні Ради національної безпеки і оборони 11 березня була прийнята стратегія повернення окупованих РФ Криму і Севастополя під політичний контроль української держави.
  • Глава МЗС Дмитро Кулеба 1 травня розповів про те, що у Росії дуже серйозно поставилися до Кримської платформи. У російському міністерстві закордонних справ створили підрозділ, в рамках якого проводиться робота з протидії проекту України з метою повернення Криму.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнали 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти