До Нагірного Карабаху відправили третю партію найманців з Сирії - ЗМІ

5 жовтня 2020, 11:26
283
У Карабасі загинули 93 сирійські найманці, тіла 53 з них у неділю, 4 жовтня, доставили до Сирії.
Нагірний Карабах
До Нагірного Карабаху відправили найманців з Сирії / Reuters

У важкій війні за Нагірний Карабах загинули 93 сирійські найманці, тіла 53 з них у неділю, 4 жовтня, доставили до Сирії.

Про це повідомляє РИА Новости у Telegram з посиланням на джерело.

"До Сирії напередодні в неділю доставлені тіла 53 найманців ... Таким чином, загальна кількість убитих сирійських найманців становить 93 людини", - сказано в повідомленні.

Крім того, джерело агентства повідомило, що третя партія з 430 найманців з Сирії вирушила до Карабаху.

Участь найманців у війні за Карабах - про що йшлося раніше:

  • 4 жовтня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що вимагає від Франції вибачень за слова Еммануеля Макрона про нібито перекидання сирійських бойовиків до Баку для ведення бойових дій у Нагірному Карабасі.
  • 3 жовтня держсекретар США Майк Помпео прокоментував слова президента Франції Еммануеля Макрона про перекидання до Нагірного Карабаху через територію Туреччини бойовиків-ісламістів з району сирійської провінції Алеппо. За його словами, про бойовиків треба запитати у президента Туреччини.
  • 2 жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Туреччину у нападі на Нагірний Карабах 27 вересня. Згідно з позицією Єревана, військове керівництво Туреччини і перекинуті Анкарою найманці з Сирії беруть участь в азербайджано-вірменському конфлікті в районі невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки.
  • 30 вересня у МЗС Росії заявили, що в зону нагірно-карабаського конфлікту перекидають незаконні збройні формування з Сирії та Лівії. У зв'язку з цим Москва закликає зацікавлені держави вжити заходів щодо недопущення участі іноземних найманців у конфлікті та їх негайного виведення з регіону.
  • 28 вересня члени російських приватних військових компаній (ПВК) висловили готовність відправитися до Нагірного Карабаху воювати на боці Вірменії.

Конфлікт в Нагірному Карабасі - що важливо знати:

Азербайджан і Вірменія перебувають у стані військового конфлікту через суперечку про приналежність Нагірного Карабаху. У далекому 1991 році Нагірний Карабах, за підтримки Єревана, оголосив про свій суверенітет і незалежність від Азербайджану. Це стало причиною трирічного збройного конфлікту.

У період збройного зіткнення загинули понад 30 тисяч осіб.

Держави підписали Бішкекський протокол про перемир'я і перевели конфлікт у заморожений стан. Однак час від часу між Єреваном і Баку відбуваються перестрілки.

Міжнародна спільнота вважає Нагірний Карабах територією Азербайджану. Такої ж позиції дотримується й офіційний Київ.

Уранці в неділю, 27 вересня, збройні сили Азербайджану напали на невизнану Нагірно-Карабаську Республіку. Між силами Вірменії та Азербайджану знову почалися запеклі бої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти