У Мексиці запропонують план перемир'я між Україною і Росією на 5 років

17 вересня 2022, 09:13оновлено 17 вересня 2022, 10:17
Президент Мексики розкритикував санкції проти Росії і "масові поставки" зброї в Україну.
Володимир Зеленський, Володимир Путін
У Мексиці запропонують план перемир'я між Україною і Росією на 5 років / Reuters, Офіс президента України

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що міністр закордонних справ країни Марсело Ебрард запропонує план створення "Комітету з питань діалогу та миру" для негайного припинення бойових дій в Україні.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву мексиканського лідера, зроблену під час промови на військовому параді до Дня Незалежності в Мехіко.

Пропозиція буде спрямована на досягнення перемир'я як мінімум на п'ять років.

відео дня

План буде оприлюднений на майбутній Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку. За словами президента Мексики, він дозволить присвятити час"вирішенню значних і серйозних економічних і соціальних проблем, що стосуються народів світу".

Разом з тим Лопес Обрадор розкритикував санкції проти Росії і "масові поставки" зброї в Україну, назвавши їх "діями, що сприяли протистоянню".

Мексиканська пропозиція передбачає, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, Папа Римський Франциск і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш виступлять посередниками в новому Комітеті. Це, на його думку, дасть початок прямим переговорам між лідерами України і Росії.

Як повідомляв Главред, представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що російський диктатор Володимир Путін хворий морально і фізично, у нього спостерігаються ознаки шизофренії. Однак хвороба Путіна не зупинить - він буде воювати до тих пір, поки не доб'ється мети.

Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес вважає, що Путін може змінити стратегію у війні проти України. До такого кроку його підштовхують постійні провали і невдачі у війні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти