У Німеччині озвучили чергове виправдання будівництва Північного потоку-2

11 лютого 2021, 00:01оновлено 11 лютого 2021, 01:05
Гайко Маас розповів про небезпеку зближення Москви і Пекіна.
Хайко Маас
Гайко Маас розповів про Північний потік - 2 / Reuters

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що відмова від будівництва російського магістрального газопроводу Північний потік-2 підштовхне Кремль до тісної співпраці з Китаєм.

"Ті, хто ставлять Північний потік-2 під питання, також повинні враховувати, щонайменше з геостратегічної точки зору, які наслідки це матиме, і що це означає для впливу Європи на Росію. Має бути абсолютно ясно, до чого це призведе з геостратегічної точки зору: це буде зближувати Росію і Китай", — сказав він, передає Європейська правда.

У свою чергу, на дебатах в Бундестазі ФРН, присвячені винесенню вироку російському опозиціонеру Олексію Навальному, депутати від партій зелених і вільних демократів зажадали заморозити будівництво газопроводу Північний потік–2 в якості санкцій проти влади Росії.

читайте такожУ Кабміні ФРН пояснили, чому Берлін не може відмовитися від Північного потоку-2

Як пише видання ZDF.de, депутат парламенту від зелених Олівер Крішер розкритикував федеральний уряд за те, що Північний потік-2 представлений приватним економічним проектом.

На що глава МЗС Німеччини відповів, що проти того, щоб руйнувати всі мости у відносинах з Росією, і додав, що одним з аргументів на користь збереження РФ в Раді Європи є те, що росіяни мають можливість звернутися до Європейського суду з прав людини.

Північний потік-2 - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти