Стало відомо про пропозицію Німеччини "брудної угоди" США щодо Північного потоку-2

10 лютого 2021, 14:17
Вартість потенційної угоди щодо відновлення будівництва СП-2 оцінювалася в 1 мільярд євро.
Північний потік-2
Німеччина пропонувала проінвестувати реалізацію портів з імпорту ЗПГ в обмін на зняття санкцій проти Північного потоку-2 / Reuters

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц 7 серпня минулого року написав листа голові Мінфіну США Стіву Мнучіну, в якому йшлося про те, що Берлін готовий інвестувати 1 млрд євро в розвиток американських терміналів імпорту скрапленого газу на території ФРН в обмін на відмову Вашингтона від санкцій щодо Північного потоку-2, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву німецької екологічної організації Environmental Action Germany.

У організації, посилаючись на власні джерела, стверджують, що німецький уряд запропонував проінвестувати будівництво терміналів імпорту СПГ у Брунсбуеттелі і Вільгельмсхафені на німецькому узбережжі Північного моря. Вашингтон, у свою чергу, в обмін на такі заходи повинен не заважати завершити будівництво і запустити до експлуатації газопровід Північний потік-2.

Виконавчий директор організації Саша Мюллер-Краенер вважає, що така інформація є "скандальною", а саму пропозицію можна розцінити як "брудну оборудку за рахунок третіх сторін".

У німецькому Міністерстві фінансів відразу не стали коментувати ці відомості і заявили про намір зробити заяву щодо даного питання через деякий час.читайте такожУ Кабміні ФРН пояснили, чому Берлін не може відмовитися від Північного потоку-2

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти