В Євросоюзі налякали Росію "масштабними" санкціями

31 січня 2022, 21:22
Як зазначив виконавчий віце-президент Єврокомісії, зараз він не має можливості розкрити всі подробиці пакету санкцій.
Євросоюз, прапор
Євросоюз працює над санкціями проти РФ / Reuters

Європейський союз працює над новим пакетом санкцій проти Російської Федерації. Обмеження обіцяють бути великими, "серйозними та масштабними", заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскис.

"Пакети санкцій (проти РФ - ред.) розробляються. Вони будуть великими, серйозними, масштабними. Вони будуть стосуватися як персоналій, так і економічних, торгових і фінансових моментів", - заявив Домбровскис.

Як зазначив виконавчий віце-президент Єврокомісії, зараз він не має можливості розкрити всі подробиці пакету санкцій, проте зазначив, що обмеження будуть масштабними.

відео дня

Переговори Заходу і Росії з безпеки

У період з 10 по 13 січня відбулись переговори з безпеки за участю Заходу і РФ. Дискусії проводяться на тлі звинувачень Москви на адресу НАТО в погрозах російським кордонам і концентрацією військ Росії біля рубежів України.

10 січня пройшли консультації США та Росії з питань безпеки. За підсумками переговорів представник Штатів Венді Шерман заявила, що Вашингтон не має наміру гарантувати Москві нерозширення НАТО на схід і невступ України в Північноатлантичний альянс. Якщо росіяни запустять сценарій військової операції проти Києва, Москву очікують жорсткі санкції.

Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, який представляв на переговорах російську сторону, сказав, що Росія не збирається нападати на Україну. Однак, за його словами, Москва вимагає від Вашингтона гарантій, згідно з якими Київ і Тбілісі не повинні вступити в НАТО.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти