У Путіна оцінили ефективність санкцій Заходу проти Росії

19 лютого 2021, 13:35
У Росії сподіваються, що США і ЄС не впроваджуватимуть додаткові обмеження щодо Москви.
Дмитро Пєсков
Санкції Заходу проти Росії не досягають своєї мети - Пєсков / ТАСС

У Кремлі наразі не знають, які нові санкції готують США і Євросоюз щодо Росії і сподіваються, що Захід не буде йти шляхом впровадження обмежень. При цьому міжнародний санкційний тиск на РФ не є ефективним, сказав прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости.

Зокрема, він прокоментував питання про публікації американського агентства Bloomberg з приводу впровадження Брюсселем і Вашингтоном нових санкцій проти Росії. За його словами, у Москві сподіваються, що додаткових обмежень Захід не запроваджуватиме.

"Послухайте, ми ще не знаємо, про які санкції насправді писав Bloomberg та інші. Ще раз повторю: ми все ж таки сподіваємося, що, скажімо так, здорове бачення ситуації візьме гору у наших співрозмовників, і ми не будемо далі йти дорогою ось цього санкційного тиску", - сказав Пєсков.

Крім того, у Кремлі вважають, що міжнародні обмеження не досягають своєї мети – тиск на Росію за допомогою санкцій "неодноразово продемонстрував свою неефективність".читайте такожУ Лаврова оцінили роботу з командою Байдена і пригрозили США ударом

Відносини Росії і Заходу

  • Глава МЗС РФ Сергій Лавров 12 лютого припустив можливість розриву відносин Росії і Євросоюзу у тому випадку, якщо Брюссель буде впроваджувати серйозні санкції, спрямовані на стратегічні сектори економіки Росії.
  • Пізніше у Кремлі заявили, що ЗМІ припустилися некоректного трактування заяви Лаврова. За словами прессекретаря глави РФ Дмитра Пєскова, Росія налаштована на співпрацю з ЄС, однак якщо проти Москви впровадять нові санкції, російська влада змушена буде піти на крайні заходи.
  • Адміністрація Джо Байдена вже 19 лютого може представити доповідь про нові санкції проти Північного потоку-2. Згідно з даними джерел агентства Bloomberg, обмеження впровадять щодо російських компаній. Найімовірніше, німецькі юридичні особи під санкції не потраплять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти