"Розрив відносин Росії і ЄС": у Путіна відреагували на заяву Лаврова

12 лютого 2021, 13:03
Москва готова продовжувати працювати з Євросоюзом, сказав Дмитро Пєсков.
Пісок
Росія повинна бути готова до серйозних санкцій Євросоюзу - Пєсков / УНІАН

Засоби масової інформації допустили невірне трактування заяви глави МЗС Росії Сергія Лаврова про відносини Москви і Брюсселя. Російська держава готова до співпраці з Євросоюзом, однак якщо щодо РФ будуть впроваджуватися серйозні санкції, Росії доведеться піти на крайні заходи, заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

За його словами, ЗМІ припустилися "великої помилки", розтиражувавши заяву Лаврова "без контексту". Сенс його слів полягав у тому, що Росія готова працювати з ЄС, однак якщо Європа буде впроваджувати жорсткі обмеження щодо російської економіки, можуть виникнути дуже серйозні проблеми.

"Сенс якраз полягає в тому, що ми не хочемо цього (розриву зв'язків з ЄС), ми хочемо розвивати відносини з Євросоюзом. Але якщо Євросоюз піде цим шляхом (впровадження санкцій з ризиком для російської економіки), то тоді так, ми будемо готові, тому що треба бути готовими до гіршого. Ось про що говорив міністр. А сенс спотворили і подали цей сенсаційний заголовок таким чином, що Росія мало не ініціюватиме сама розрив відносин з Євросоюзом", - сказав Пєсков.читайте такожУ Росії припустили припинення діалогу з Євросоюзом через отруєння Навального

Спікер Кремля пояснив, що якщо ЄС завдасть санкційного удару по критично важливих секторах російської економіки, то Росія повинна бути до цього готова і вжити відповідних заходів.

"Мова йде про те, що ми повинні бути готові до якихось рестрикцій, до якихось обмежень та інших недружніх проявів. Ми повинні бути самодостатні, ми повинні забезпечувати безпеку в найбільш чутливих стратегічних областях, повинні бути готові національною інфраструктурою замінити все те, чого нас можуть позбавити, на випадок, якщо безумство візьме гору, і подібні недружні прояви (з боку ЄС) матимуть місце", - підкреслив Дмитро Пєсков.

Протистояння Росії та Євросоюзу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти