У Байдена поділилися очікуваннями від перемовин щодо Криму і різко висловилися про Росію

19 травня 2021, 09:16оновлено 19 травня 2021, 10:11
Америка дуже чекає на участь у саміті Кримської платформи в серпні, стверджує Ентоні Блінкен.
Ентоні Блінкен
США пам'ятають про депортацію кримських татар з Криму - Блінкен / Reuters

Сполучені Штати Америки з нетерпінням чекають на саміт Кримської платформи, який має відбутися 23 серпня у Києві. У Вашингтоні засуджують негативні дії Росії у Криму і звертають особливу увагу на даті 18 травня і 77-й річниці депортації сталінським режимом кримських татар з їх рідної землі. Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен.

У своєму Twitter-акаунті американський високопосадовець сказав про те, що США продовжують очікувати на саміт Кримської платформи і пам'ятають про зловживання Росії на півострові.

У Байдена поділилися очікуваннями від перемовин щодо Криму і різко висловилися про Росію

читайте такожУ США розповіли, як боротимуться з РФ через окупацію Криму"Ми засуджуємо зловживання Росією у Криму, особливо 18 травня, коли ми розмірковуємо про 77-му річниці депортації Сталіним незліченної кількості кримських татар з їхнього рідного півострова. Ми з нетерпінням чекаємо на участь у саміті Кримської платформи в серпні. Крим - це Україна!"- підкреслив Ентоні Блінкен.

Повернення Криму до складу України

  • Президент України Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ, згідно з яким держава розпочинає реалізацію заходів, спрямованих на запуск Кримської платформи. Це міжнародний перемовний майданчик, завданням якого є повернення окупованого Криму до складу української держави.
  • На засіданні РНБО 11 березня була прийнята стратегія повернення окупованих Криму і Севастополя під політичний контроль Києва.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 1 травня сказав про те, що у Росії дуже серйозно поставилися до ініціативи України щодо Криму. У МЗС РФ створили спеціальний підрозділ, завданням якого є дискредитація Кримської платформи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти