Туреччина оголосила про відправку військових до Азербайджану: стали відомі деталі

18 листопада 2020, 11:26
Питання щодо чисельності військового контингенту Туреччини у Азербайджані будуть вирішуватися в адміністрації Ердогана.
Ердоган
Турецькі військові, питання щодо діяльності яких будуть вирішуватися у Ердогана, відправляться до Азербайджану на рік / Reuters

Парламент Туреччини схвалив відправку турецьких військових на територію Азербайджану з метою їх участі в спільному з Росією моніторинговому центрі, завданням якого є спостереження за припиненням вогню у Нагірному Карабасі. Військові будуть перебувати на території азербайджанської республіки 1 рік.

Таке рішення, яке реалізується в рамках угоди між Туреччиною і Росією про спільний моніторинг режиму припинення вогню у Нагірному Карабасі, опубліковано офіційною газетою Туреччини Resmi gazete.

Як відомо, проект меморандуму внесли на розгляд парламенту 16 листопада. Наступного дня законодавчий орган влади схвалив відповідний документ.читайте такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

На базі угоди турецькі військові працюватимуть у моніторинговому центрі з Карабаху у Азербайджані протягом 1 року.

Питання чисельності військового контингенту Туреччини і його завдань мають намір визначати в адміністрації турецького президента Реджепа Ердогана.

Вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі

  • Азербайджан, Вірменія і Росія 9 листопада підписали угоду про припинення військових дій у Нагірному Карабасі. Прийнято рішення щодо виведення вірменських військ з регіону, передачі Кельбаджарського, Агдамського, Газахського і Лачинського районів під контроль Баку і розміщення російських миротворців на лінії розмежування сторін і вздовж Лачинського коридору.
  • Туреччина і Росія 11 листопада підписали меморандум про спільну діяльність на території Азербайджану в рамках моніторингового центру. Російські та турецькі військові спостерігатимуть за дотриманням домовленостей від 9 листопада щодо врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.
  • Коментуючи позицію Анкари щодо Нагірного Карабаху, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія і Туреччина мають протилежну точку зору з приводу методів врегулювання нагірно-карабаського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти