"Тепер ми країна жінок": після початку мобілізації в Москві майже не залишилося чоловіків - NYT

21 жовтня 2022, 12:45
Після оголошення мобілізації в Росії Москва перетворилася на місто жінок.
Мобілізація в Росії
Після початку мобілізації в Москві майже не залишилося чоловіків-NYT / соцмережі

Москва перетворилася на місто жінок, а в ресторанах, магазинах і барбершопах чоловіків практично не зустріти - вони або вирушили на війну в Україну, або ховаються від мобілізації.

Як пише The New York Times, по п'ятницях в барбершопі Chop-Chop, який знаходиться в центрі Москви, завжди багатолюдно, але напередодні минулих вихідних було зайнято лише одне з чотирьох крісел.

"Близько половини наших клієнтів поїхали", - зазначила менеджер закладу Ольга.

Примітно, що багато чоловіків тримаються подалі від вулиць, побоюючись отримати повістку про призов в армію. Ольга розповідає, що по дорозі на роботу бачила, як на кожному з чотирьох виходів з метро перевіряли документи. Вона зазначила, що її хлопець, який працював перукарем в салоні, теж виїхав з країни.

Видання також зазначає, що відчутно порідшали ряди столичної інтелігенції, у якої, як правило, водяться гроші і є закордонні паспорти. Деякі постійні відвідувачі ресторанів, престижних магазинів і салонів покинули Москву, ще коли почалося вторгнення в Україну. Однак багато чоловіків були або покликані в армію протягом останнього часу, або ховаються, сподіваючись уникнути призову, або поїхали за кордон.

"Я відчуваю, що тепер ми країна жінок. Я шукала друзів-чоловіків, щоб вони допомогли мені пересунути меблі, але зрозуміла, що майже всі вони поїхали", – сказала NYT 33-річна фотограф Станіслава.

Мобілізація в Росії

Президент Росії Володимир Путін 21 вересня оголосив часткову мобілізацію на території РФ.

Вказувалося, що збираються закликати на війну проти України осіб, які в запасі або проходили строкову службу в російській армії. Однак в реальності заходи більше схожі на загальну мобілізацію.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російська влада має намір мобілізувати 300 тисяч резервістів. Їх відправлять в Україну нібито для "охорони" окупованих територій.

Радник глави МВС Вадим Денисенко припустив, що РФ на першому етапі мобілізації зможе набрати не більше 40-50 тисяч осіб. Російська система не здатна підготувати більше бійців.

Путін має намір за допомогою нових солдатів стабілізувати лінію фронту і зупинити просування ЗСУ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти