Стало відомо, де знайшли зниклого в Молдові суддю-втікача Чауса

4 квітня 2021, 17:31оновлено 4 квітня 2021, 18:10
У Мережі опублікували фото людини, схожої на Миколу Чауса.
Скандальний суддя Чаус зник у Молдові
Микола Чаус / УНІАН

Суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, який втік з України, напередодні зниклого в Молдові, виявили в сусідній Румунії.

Як пише Телеграм-канал Молдавський перець, інформація про виявлення скандального судді надійшла від одного з підписників.

"Наші передплатники надіслали інформацію, що скандальний український суддя Чаус живий і здоровий знаходиться на території Румунії", – йдеться в повідомленні.

відео дня

Зазначимо, що видання також публікує фото людини, схожої на Чауса. При цьому у чоловіка на фото шапкою накрита верхня частина голови, видно тільки ніс і підборіддя. Крім того, у нього також частково забинтована права рука, а одяг на ньому забруднений.

Стало відомо, де знайшли зниклого в Молдові суддю-втікача Чауса

Додамо, що ніяких додаткових доказів того, що Чауса виявили в Румунії, не публікується.

чаус
/ t.me/pepermd

Справа Миколи Чауса:

  • В Україні суддю Чауса підозрюють в отриманні хабара у розмірі 150 тисяч доларів у серпні 2016 року. Хабар суддя закопав в городі в банках. Заарештувати Чауса не вийшло, так як парламент не зміг оперативно розглянути це питання.
  • У листопаді 2016 року суддю оголосили в міжнародний розшук, після чого той нелегально перетнув кордон Молдови і здався молдавській владі.
  • У жовтні 2017 Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Чауса від посади, а 28 Листопада 2017 - звільнила з посади судді.
  • У середині березня 2021 року Молдова остаточно відмовила Чаусу в політичному притулку. Це рішення оскарженню не підлягає.
  • Після цього в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що Україна вимагатиме екстрадиції судді Чауса з Молдови.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти