Стало відомо, де в Росії сидітиме Навальний

28 лютого 2021, 01:58
Російського опозиціонера доставили до Володимирської області, де він відбуватиме покарання у виправній колонії.
Олексій Навальний
Стало відомо, де сидітиме Навальний / Reuters

Російський опозиціонер Олексій Навальний відбуватиме покарання у виправній колонії № 2 у місті Покров Володимирської області.

Джерело Медіазони повідомило, що політик ще у п'ятницю, 26 лютого, був у Володимирській області і що його везуть до виправної колонії 2. Інформацію підтвердило видання "Ярновости" з посиланням на джерело у Федеральній службі виконання покарань (ФСВП).

"Навальний доставлений у Володимирську область, де відбуватиме покарання у виправній колонії номер 2 в місті Покров. Це підтвердило джерело, знайоме з ситуацією", - повідомляє ТАСС.

Трохи згодом директор Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов прокоментував етапування Навального до колонії.

"Як ми і припускали, Навального відправили до жорсткої колонії, де навіть не працює ФСВП-лист. У будь-якому разі сподіваюся, йому не доведеться сидіти весь термін. Досить скоро ми розповімо про наші плани щодо боротьби за його звільнення", - сказав Жданов, його цитує Telegram- канал Команда Навального.

Ситуація з Навальним - про що йшлося раніше:

  • 18 січня російський опозиціонер Олексій Навальний був заарештований Хімкінським міським судом на 30 діб. Його заарештували наступного дня після повернення до Росії і затримання в аеропорту Шереметьєво.
  • У той же день Навальний записав відеозвернення, в якому піддав критиці російську владу і закликав росіян вийти на мітинги на його підтримку.
  • Масштабні мітинги в Росії пройшли 23 січня і 31 січня. Люди в різних містах вийшли на вулиці, щоб підтримати заарештованого після повернення з Німеччини опозиціонера Олексія Навального. На акціях протесту по всій Росії було затримано кілька тисяч осіб.
  • 2 лютого Симоновський районний суд міста Москви виніс вирок Олексію Навальному про заміну йому умовного терміну на реальний у справі компанії Ів Роше - політика засуджено на 3,5 року. Суд врахував час його перебування під домашнім арештом, внаслідок чого Навального мають намір відправити до колонії на 2 роки 8 місяців.
  • Бабушкінський районний суд міста Москви 20 лютого відхилив апеляцію захисту Навального і підтвердив законність заміни йому умовного терміну на реальний у справі компанії Ів Роше. Навального відправлять до колонії на 2 роки 5 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти